Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 verliest van hoogvlieger Hellas

maandag 14 januari 2019

Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 begon op 5 januari aan de tweede helft van de competitie. De eerste wedstrijd was uit tegen Olympia’80. De eerdere ontmoeting ging voor de Volendammers met een punt verschil verloren, dus er leken goede kansen te zijn om het dit keer anders te laten aflopen.

Na een 14-14 ruststand werden de punten, mede door goed verdedigend werk, mee naar huis genomen met een 23-28 overwinning. Een knap resultaat.

Afgelopen zaterdag traden de Volendammers aan tegen het hooggeplaatste Hellas uit Den Haag. De ploeg speelde in de oude zaal van sporthal Opperdam, waardoor de wedstrijd te volgen was via een livestream. Dit was vooral leuk voor de ouders die onverhoopt niet aanwezig konden zijn.

De jongens kregen met Sem Boers versterking uit een jongere talentengroep van HV KRAS/Volendam. Boers begon in de basis en maakte direct een sterke indruk door zelf twee keer te scoren en Mike Visser met een fantastische pass in stelling te brengen. Een geweldig debuut!

Volendam kon tot 7-7 bijblijven, maar moest toen toch zijn meerdere erkennen in de Haagse bezoekers. De ruststand was 9-15.

De thuisploeg stond verdedigend eigenlijk de hele wedstrijd prima te spelen, maar bracht aanvallend te weinig tegen de offensieve dekking van Hellas. Hierdoor was Volendam te gehaast in de aanval en wilde het te snel tot afronden komen. Dat in plaats van het nemen van rust om een goede aanval op te zetten. In de tweede helft liep Hellas dan ook verder uit, met een eindstand van 19-30 als gevolg.

Volgende week speelt Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 een hele zware uitwedstrijd tegen koploper Green Park Aalsmeer.