2020 een jaar zonder competitie, maar vol activiteiten

dinsdag 15 december 2020

15 maart 2020; alle trainingen werden stilgelegd. Een onwerkelijke situatie was een feit geworden. De jeugd van HV KRAS/Volendam, die gemiddeld 3x per week traint mochten niet meer samenkomen door COVID-19.

 

Op 4 mei werd er weer groen licht gegeven om de trainingen doorgang te laten vinden. Dit mocht alleen buiten gebeuren. Gelukkig was RKAV bereid om de buitenvelden achter sporthal de Opperdam hiervoor beschikbaar te stellen. De teams werden weer opgeroepen en de jeugd kwam massaal naar de trainingen toe.

 

Maar hoe geef je handbaltraining op een voetbalveld; zonder lijnen, zonder handbaldoelen en met wind tegen? Geduld en creativiteit werden op de proef gesteld. De eerste trainingen waren wat onwennig, maar al snel kreeg ervaring de overhand. Tot de zomervakantie is er getraind op de buitenvelden van de voetbalvereniging. Een bijzondere ervaring!

 

10 augustus begon het nieuwe seizoen. Er mocht weer binnen getraind worden door de jeugd, maar er mocht geen competitie gespeeld worden. Daarom werd er een plan bedacht, om de jeugd actief te houden op het handbalveld. Vanaf augustus tot nu zijn er maar liefst 7 speedhandbaltoernooien gespeeld en zijn er 4 weekenden onderlinge wedstrijden gespeeld door de gehele jeugd van HV KRAS/Volendam.

 

Elk toernooi zijn er meer dan 100 kinderen actief geweest. Zeer snelle wedstrijden, waarbij de trainingen hun vruchten afwierpen. Publiek was tijdens deze wedstrijden helaas niet toegestaan, maar door de livestream-verbinding konden ouders meegenieten van de prachtige doelpunten, die hun kinderen scoorden. Bovendien zijn er bijna 1500 plaatjes geschoten door fotograaf Fred Mol het afgelopen seizoen. Dit alles kon gerealiseerd worden door de medewerking van een beperkt aantal vrijwilligers, die elk weekend weer klaar stonden voor de jeugd.

 

Wat 2021 gaat brengen weet niemand. Maar zolang het mag zullen de activiteiten voor de jeugd doorgang blijven vinden!

 

Namens de organisatie Joan Scherpenzeel