AutoCrew de Groot/Jong Volendam pakt eerste overwinning in alternatieve competitie!

maandag 12 april 2021

De jonge ploeg van Martijn Cappel en Serge ter Horst heeft lang moeten stil zitten, maar na een aantal maanden geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld, was het afgelopen weekend dan eindelijk zo ver voor AutoCrew de Groot/Jong Volendam. Het team ging op bezoek bij Green Park/Aalsmeer 2. Het Volendamse opleidingsteam, dat de eerste wedstrijd speelde onder de naam van de nieuwe naamsponsor, begon de wedstrijd in de volgende opstelling van links naar rechts; Henri Karregat, Jordan Beukman, Terry Coesel, Jelmer de Vries, Lars van den Broek, Sil van Eijk en Michiel van Gils tussen de palen.

De eerste helft was het vooral de dekking waarin de Volendammers uitblinkten. Aalsmeer had moeite om door de Volendamse dekking heen te spelen. Veel ballen werden geblokt en de overige kansen werden veelal gestopt door keeper Michiel van Gils. In de aanval wilde het spel van de uitploeg nog niet erg lopen. De offensieve dekking van Aalsmeer onderbrak vroeg de aanval van Volendam en zo had de ploeg moeite om in het spel te komen. De eerste helft was veelal stuivertje wisselen. Uiteindelijk ging de thuisploeg met een kleine voorsprong van 10-9 de kleedkamers in.

In de tweede helft moest AutoCrew de Groot/Jong Volendam in de achtervolging. Het lukte Aalsmeer aanvankelijk om het verschil te vergroten en uit te lopen naar 4 punten voorsprong. Na 10 minuten in de tweede helft hervond Volendam het aanvalsspel en zette het de inhaalrace in. De Volendammers kwamen snel dichterbij en met nog 10 minuten te spelen trok het de voorsprong naar zich toe. Naar het einde van de wedstrijd kwam de wedstrijd nooit meer in gevaar. Bart Koper vond in deze fase gemakkelijk het net en onder leiding van Jordan Beukman stond de dekking als een huis.

AutoCrew de Groot/Jong Volendam trok de wedstrijd naar zich toe en nam met een uitslag van eindstand van 20 – 23 de punten mee naar huis.