AutoCrew de Groot/Jong Volendam verliest thuis van WHC-Hercules

woensdag 21 april 2021

Na een goede start van de alternatieve competitie, met een overwinning uit bij het opleidingsteam van Aalsmeer was het afgelopen weekend tijd voor de eerste thuiswedstrijd van de ploeg van Martijn Cappel en Serge Ter Horst. Het team nam het thuis op tegen WHC-Hercules. In de basis startten: Martijn de Groot, Jelmer de Vries, Terry Coesel, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar, Sil van Eijk en Michiel van Gils op doel.

De teams kwamen gelijkwaardig uit de startblokken. Dit leidde tot een 4 – 4 gelijkstand na een kleine tien minuten spelen. Hierna wist de uitploeg een klein gaatje te slaan. Het team liep uit naar een 7 – 10 voorsprong. Mede dankzij een aantal goede doelpunten van linkeropbouw Jelmer de Vries, die in de eerste helft gemakkelijk het net wist te vinden, kwam de thuisploeg weer langszij bij 10 – 10. In de laatste tien minuten voor rust ging het spel op en neer. Beide ploegen creëerde goeie kansen, alleen AutoCrew de Groot/Jong Volendam miste de scherpte in de afronding. Hierdoor kon WHC-Hercules in de laatste 10 minuten voor de rust, wederom op voorsprong komen. Ruststand 12 – 15.

In de tweede helft zette Volendam de achtervolging weer in. De Volendamse dekking in combinatie met keeper Mike Zwarthoed stond goed, waardoor WHC-Hercules weinig goals wist te maken, alleen in de aanval wist de thuisploeg zelf ook moeizaam het net te vinden. Na 10 minuten in de tweede helft was de stand 17 – 18. WHC-Hercules wist de kleine voorsprong van 1 à 2 punten steeds vast te houden gedurende de tweede helft. Met nog 5 minuten te spelen was de stand 21 – 23 met Volendam in balbezit. Tijdens deze aanval ontving WHC twee tijdstraffen en kreeg Volendam een penalty. Deze werd helaas gemist. De daaropvolgende aanval van de uitploeg incasseerde Volendam de 21 – 24. De thuisploeg vocht zich nog terug naar 23 – 24. Maar in de laatste minuut schoot WHC-Hercules de 23 – 25 tegen de touwen en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 23 – 25.