Autorijschool Peter Stek nieuwe sponsor KRAS/Volendam

zondag 05 juli 2020

KRAS/Volendam en Autorijschool Peter Stek gaan een samenwerking aan. De Volendamse onderneming heeft een tweejarig sponsorcontract met de handbalvereniging getekend. “Altijd affiniteit met de club gehad.”

Door de samenwerking krijgen jaarlijks twee spelers van KRAS/Volendam de gelegenheid met korting hun rijbewijs te halen bij Peter 'Stek' Veerman. “Ik sponsor dan een bepaald bedrag van het rijbewijs”, vertelt de rijinstructeur. “Michiel van Gils is de eerste speler die door de club is aangedragen. Hij is al vanaf mei aan het rijden en in juli begint ook Jelmer de Vries met lessen.” Eerder heeft ook Jordan Beukman – voordat de samenwerking tussen de twee partijen op poten kwam – zijn rijbewijs hier gehaald. De samenwerking gaat verder, want voor ieder lid dat zich via KRAS/Volendam aanmeldt krijgt de club een vergoeding van Autorijschool Peter Stek.

De Volendammer heeft al van jongs af aan een band met KRAS/Volendam. “Toen ik een jaar of acht was mocht ik altijd met mijn vader mee naar wedstrijden van de Meisjes A1. Hij was daar destijds de coach. Ook speelden mijn twee zussen handbal, waardoor ik altijd affiniteit met de club heb gehad. En dat terwijl ik zelf een voetballer was.” Toen Veerman ouder werd was een bedrijf waar hij voor werkte sponsor van KRAS/Volendam. “Zij kregen iedere week twee kaartjes voor een wedstrijd, maar gingen zelf eigenlijk nooit heen. Dan kreeg ik altijd de tickets en kon ik op zaterdagavonden bij Heren 1 kijken in De Seinpaal.”

Wensen van leerling
Na eerdere banen bij een postkantoor en een winkel voor ijzerwaren besloot Veerman ruim negen jaar geleden zijn rijschool op te richten. “Ik nam de gok een eigen bedrijf te beginnen en heb daar geen spijt van gekregen. Er stromen veel aanmeldingen binnen en ik ben blij met de keuze.” Autorijschool Peter Stek is gevestigd in Volendam en heeft al ruim 250 klanten hun rijbewijs zien halen. Liefst 140 daarvan deden dit bij hun eerste poging. Tevens zijn rijlessen hier liefst tien procent goedkoper dan bij de grootste rijschool van de gemeente.

“Ik zorg er altijd voor dat de auto en benodigde spullen voor iedere les op orde zijn”, vertelt Veerman. “Ik hou met mijn manier van lesgeven rekening met de wensen van de leerling. Veel van hen geven aan het prettig te vinden te rijden met een vaste instructeur. Dat is bij mij altijd het geval. Zo probeer ik het beste uit hen te halen en weet ik precies wat zij nodig hebben.”

Kijk voor meer informatie over Autorijschool Peter Stek op de website van de organisatie.