Derby Jongens D2 en Meisjes D3

maandag 10 februari 2020

Wordt er op donderdag gezamenlijk getraind door de jongens en meisjes van de D jeugd, zaterdag was sporthal Opperdam het strijdtoneel van de competitiewedstrijd tussen beide partijen. De meisjes van de D3 met gezonde spanning en de jongens D2 met hulp van Joey, Robin en Coen.

Caitlyn Mooijer opende de score na snel samenspel want heel even gingen de aanvallen te snel voor de heren. Lisa Smit, Jenthe Kaars en Caitlyn Mooijer zorgden ervoor, dat de D3 uitliep naar een stand van 2-6. Dick bleef druk zetten op de verdediging van de dames, waardoor Robin en Cees de stand terug wisten te brengen naar 5-6 maar de dames hielden het hoofd koel en snelle breaks van Caitlyn en Ivana Kwakman zetten de stand weer op 3 punten verschil 6-9. Met vier punten verschil gingen we de rust in 6-10.

Na de rust ging de doelpuntenregen door. Kim de Boer passeerde de verdediging met een mooie schijnbeweging, maar Joey stond ontzettend goed te keepen. Anne Lansing was degene, die vanaf de hoek goed instartte en een prachtig doelpunt scoorde. Goed samenspel tussen Jenthe, Emmy Tol en Anne leverden de dames mooie doelpunten op. Maar de jongens bleven ook goed samenwerken en lieten de kop niet hangen. Het publiek genoot van snelle break-outs van Giovanni Karregat en mooie schoten van Luca, Kick en Kyle. Maar terwijl Emmy Tol, Thijs en Lennon met hoogrode wangen de verdediging dicht probeerden te houden werd het verschil steeds kleiner. Marlies Tol werd goed verdedigd, maar wist toch een paar keer vanaf de cirkel te scoren. Keepster Kirsten Steur was weer redder in de nood voor de D3 en Joey heeft het de dames flink moeilijk gemaakt om te scoren. De eindstand was 19-21 voor de dames. Geen moeilijke wedstrijd voor de goed fluitende Jonah Steur.

Supertrotse coaches Sylvia Smit, Job Kwakman en Joan Scherpenzeel  hebben, net als alle ouders, genoten van een zeer sportieve wedstrijd met mooie doelpunten van beide teams.