Een dagje vol surprises voor de jeugd van HV KRAS/Volendam

dinsdag 08 december 2020

Op Sinterklaasdag was er genoeg animo van de jeugd HV KRAS/Volendam om onderlinge wedstrijden te spelen. Alle kinderen speelden vandaag in hun eigen leeftijdscategorie. De jongens E waren het eerste aan de beurt. Onderverdeeld in 3 teams speelden zij elk 2 wedstrijden van 15 minuten. Vandaag speelden zij op 2/3 veld.

 

Met pakjesavond in het vooruitzicht waren ze best een beetje zenuwachtig. Een beetje aftastend en wennend aan een ander formaat veld begonnen zij te handballen. Al snel waren er veel mooie aanvallen te bewonderen en werden er veel doelpunten gescoord. Met hoogrode wangen gingen zij naar huis… Wie weet was de Pakjes Piet al geweest.

 

Na de jongens E waren de meisjes E aan de beurt. Zij waren onderverdeeld in 2 teams. Ook zij speelden een mooie, fanatieke wedstrijd tegen elkaar. Ondanks dat er nog geen competitie gespeeld wordt, gaan zij elke week beter spelen.

 

De meisjes D4/D5 mochten het opnemen tegen de jongens D3. Zij speelden 3 wedstrijdjes van 15 minuten tegen elkaar. De eerste wedstrijd werd dik gewonnen door de jongens D. De 2e wedstrijd ruilden de teams van keepers. En werd er deze wedstrijd beter gespeeld door de meisjes. Ze speelden en verdedigden beter samen waardoor de jongens meer hun best moesten doen om de wedstrijd te winnen. De derde wedstrijd hadden de meisjes er zin in. De eerste doelpunten waren voor de meisjes en stonden zij zelfs een tijdje voor. De jongens moesten keihard knokken om de overwinning binnen te halen.

 

De laatste wedstrijd was voor de meisjes D1 en D2. Zij waren ook onderverdeeld in drie teams en speelden drie wedstrijden van 15 minuten. Ze moesten even aan de manier van spelen wennen; in de aanval werd met 4 personen gespeeld en in de verdediging met 3. Hierdoor ontstaat er altijd overtal en komt er dus altijd een persoon vrij om de aanval om te zetten in een doelpunt. Elk aanval werd er dus gewisseld. En wat hebben ze geknokt! Supersnelle aanvallen resulteerden in prachtige doelpunten. Door het andere formaat veld ontstond er een hoge snelheid in het spel en werden er bijzonder veel doelpunten gescoord. Deze wedstrijden gingen niet om winst of verlies, maar om kijken wie er vrij staat om te scoren!

 

Om 13.00 uur klonk het eindsignaal en ging iedereen naar huis om zich voor te bereiden op Sinterklaasavond.

 

Door Joan Scherpenzeel