Fortissimo D1 maatje te klein voor Volendam 'Bellissimo' Jongens D1

maandag 09 december 2019

Afwachten was het afgelopen 3 weken, geen wedstrijden, geen tegenstander, geen strijd. Deze week, pakjesavond, geen training. De D1 van Fortissimo staat op het menu, 1 plekje onder ons op de ranglijst, dispensatie-team, afwachten maar. He he, eindelijk 7 december.

10:55 Uur, als hongerige leeuwen watertandend van hun aanstaande prooi was het hele team al compleet en zowel de volume als de energie stond op hoog bij de jongens. Iedereen was fit en iedereen had er zin in. Het warmlopen en warmgooien werd muzikaal begeleid door de firma Spotify, ook dat ging met de volume op max. De steekwoorden in de voorbeschouwing zijn; plezier, sportiviteit, snelheid, samen, uitstraling en team.

12:00 Uur, in drie passes staat de snelle Coen Zwarthoed vrijgespeeld en scoort na 12 seconden de 1-0. Onmiddellijk een tegenstoot van Fortissimo en de 1-1 staat op het bord. Midden uit voor de onzen en de aftellende klok is nog geen minuut onderweg en de stand is al 2-1. De snelheid van het spel is enorm. Fortissimo doet ook meteen wat terug en ploft de bal in het doel van ons, 2-2. Op dat moment moet bij Volendam de turbo erop en dat begrijpen de jongens maar al te goed. De op kerosine lopende Collin Koning laat even zien hoe dat moet en zet eerst Jasper Tol in stelling en daarna Vince van der Zee en scoort daarna zelf. De leeuwen zijn los! Travis Koning maakt een fantastische 6-2 en de op huurbasis overgekomen Arrie Kwakman past als gegoten in dit team en pikt en passant drie goals mee.

Ondertussen pakt, de in bloedvorm verkerende keeper, Joey Koning alle ballen waarna Collin Koning er nog even 4 achter elkaar in prikt. Vince van der Zee maakt de lelijkste goal van het jaar door achterovervallend de bal met twee stuitjes binnenkant paal via de linker-schoenveter van de keeper in het doel te doen belanden, ruststand 21-3.Verbeterpunten in de rust....? 

12:30 Uur, het menu is nog niet verorberd en 8 seconden na de fluit is daar alweer een fluit. Als een raket vliegt de bal in de touwen en met elke goal zijn we blij, dus juichen we. Na een aantal prima reddingen van hun keeper werd het geduld van Coen Bosma beloond, hij werd prima vrijgezet door zijn teamgenoot en samen vierden zij de 24-3.

De focus ging vol op de 40 goals, dit ging wel ten koste van de verdediging en Fortissimo wist 5 maal achter elkaar te scoren. De rijen achterin werden weer gesloten en aanvoerder Vince van der Zee liet met een aantal fantastische passes de tegenstander volledig kansloos.  Zes goals op rij en het moraal was nu wel echt geknakt bij Fortissimo waardoor de wedstrijd was ontaard in prijsschieten. De score is uiteindelijk opgelopen tot een prachtige 39-12 overwinning en we mogen trots zijn op onze leuke jongens die met hun uitstraling laten zien dat de jeugd de toekomst heeft.

Volgende week zondag zijn we te gast in Nieuwegein waar we hopelijk dit kalenderjaar af zullen sluiten met een mooie overwinning. Bedankt voor de support en tot volgende week. Doelpuntemakers: Collin Koning (11), Arrie Kwakman (8), Coen Zwarthoed (6), Vince v.d.Zee (5), JasperTol (4), Travis Koning (3), Coen Bosma (2).