Garage Kil/Volendam houdt zich goed staande tegen Otto Work Force VOC

maandag 15 november 2021

Afgelopen zaterdagavond speelde Garage Kil/Volendam in een lege Opperdam tegen Otto Work Force VOC. Op papier is dit een hele lastige wedstrijd tegen de meermaals voormalig landskampioen. Volendam moet hun uiterste best doen om te laten zien wat ze kunnen.

De openingstreffer valt in het voordeel van VOC. Volendam blijft goed bij maar heeft moeite de snelle tegenaanval van de dames uit Amsterdam onder controle te krijgen. Na een kwartier spelen is de stand 6-8 in het voordeel van VOC. De Volendamse dekking staat sterk waardoor VOC het echt  van de snelle break-outs moet hebben. Ook in de aanval blijven onze dames hun geduld bewaren. Ze zoeken naar de kansen, en benutten deze vaak. Zo komt de stand op 10-11 en is het verschil minimaal. Hoeveel meer hebben onze dames in hun mars? VOC dendert door, de rust wordt ingegaan met een stand van 12-15 in het voordeel van VOC.

Volendam knokt voor elk punt en weet hierdoor het verschil met VOC klein te houden. In de tweede helft moet ze nog een tandje bij zetten om dit vol te kunnen houden. De Volendamse dekking weet VOC goed op te vangen en ook in de aanval doen ze niet onder. Het verschil blijft klein. Na 40 minuten spelen is de stand 15-20. Garage Kil/Volendam blijft doorgaan en geeft niet op. Ze voelen wat er mogelijk is. Met nog een kwartier te gaan is de stand 18-21. VOC voelt het ook en maakt fouten. De stand wordt zelfs 19-21. Nu moeten onze meiden doorzetten, maar Volendam wordt wat slordig en dan staat het al snel 20-25 met nog 10 minuten te gaan. Volendam blijft proberen, maar met een verschil van zes punten en nog vier minuten te spelen lijkt het gedaan. Volendam pikt nog wat puntjes mee, maar VOC blijft ook scoren. De wedstrijd eindigt met een stand van 26-33 in het voordeel van Otto Work Force VOC.

Aanstaand weekend is Garage Kil/Volendam vrij en ze spelen hun volgende wedstrijd op woensdag 24 November tegen Cabooter Group/Handbal Venlo om 20:00 in Venlo.