Garage Kil/Volendam laat punten liggen bij laatste thuiswedstrijd

maandag 07 juni 2021

Afgelopen zaterdagavond speelden onze dames 1 tegen JuRoUnirek/VZV in de Opperdam. Dit is de laatste wedstrijd van de alternatieve competitie. Wat nu nog rest is twee kruiswedstrijden.

De wedstrijd begint gelijk snel. Beide teams hebben het tempo er goed in zitten en Volendam en VZV zijn aan elkaar gewaagd. Volendam weet toch net iets vaker het net te vinden en na 10 minuten spelen is de stand dan ook 6-4 in het voordeel van de thuisploeg. VZV laat het hier niet bij zitten en knokt zich terug. Garage Kil/Volendam mist een aantal kansen waardoor VZV vanuit de snelle tegenaanval kan scoren en loopt uit naar een voorsprong van 8-15. Volendam heeft hier geen antwoord op en maakt het verschil niet kleiner. De kleedkamer wordt ingegaan met een stand van 12-16 in het voordeel van VZV.

In de tweede helft heeft Volendam moeite weer in te lopen. Met een aantal fraaie reddingen en doelpunten weten onze dames met nog 20 minuten op de klok het verschil te reduceren naar nog maar 2 puntjes. Toch weet Volendam niet de overhand te nemen en het verschil loopt weer op naar 6 met een stand van 18-23. De dekking van VZV staat sterk en Volendam heeft moeite erdoorheen te komen. Volendam mist kansen, VZV maakt daar gebruik van door snelle tegenaanvallen te spelen en het verschil wordt niet kleiner. Na 60 minuten spelen is de stand 22-28 in het voordeel van VZV.

Volgende week zaterdag staat de eerste kruiswedstrijd op de planning. Deze wordt om 19:00 gespeeld tegen Geonius/V&L in de Opperdam en is te volgend via ons livestream kanaal op YouTube.