Geef onze helden een mondkapje

maandag 06 april 2020

In spannende tijden staan er altijd helden op. We kennen ze: de helden van het ziekenhuis. De mensen in het wit, groen en blauw die de klok rond strijden tegen het coronavirus. De mensen die mensen redden. Daar hebben ze onze hulp hard bij nodig. Jouw hulp!

Momenteel verbruikt de zorg 100.000 mondkapjes per dag. Dit aantal loopt steeds verder op, doordat de patiëntenpiek nog niet is bereikt. Iedere coronapatiënt verbruikt twintig tot dertig gecertificeerde mondkapjes per dag. Deze kosten zo'n €1,50 per stuk. Ook in het nabijgelegen Waterland Ziekenhuis in Purmerend worden zieke mensen opgenomen. Help de helden van de zorg door een klein bedrag over te maken op www.doneereenmondkapje.nl.

KRAS/Volendam zet zich in om deze helden waar mogelijk te ondersteunen. Prominente dorpsgenoten Wim Jonk, Monique Smit en andere grote namen als Lil' Kleine, Sunnery James en Tino Martin roepen met videoboodschappen op Facebook op bij te dragen aan dit initiatief. Ook bekende gezichten van de Volendamse handbalvereniging zullen zich binnenkort bij dit rijtje voegen. 

Waarom steunt KRAS/Volendam deze actie?
Nederland zit in een gezondheidscrisis, waar ook KRAS/Volendam en zijn partners indirect hard door worden geraakt. Hoewel de overheid zoveel mogelijk gaten probeert te dichten, wordt het zorgsysteem enorm op de proef gesteld. KRAS/Volendam hoopt een helpende hand te bieden aan de initiatiefnemers van deze actie, die tevens bevriende ondernemers van de handbalvereniging zijn. Dit zodat zij mondkapjes en ander materiaal kunnen inkopen voor de bestrijding van het coronavirus. Iedereen is vol toewijding bezig met de actie, het leveren van de mondkapjes en de coördinatie daarvan. Alle betrokkenen werken zonder winstoogmerk, tot en met de logistieke agenten aan toe. De kosten die gemaakt worden zijn uitsluitend inkoopkosten.

Hoe komt de organisatie aan de mondkapjes?
Dankzij directe contacten en aanwezigheid in de industrie in China kunnen de initiatiefnemers mondkapjes en andere spullen met voorrang verkrijgen. De eerste productie van honderdduizend stuks is al uitgevoerd. Zij willen graag een volgende lading bestellen, maar daar is geld voor nodig. Om deze reden hebben zij het initiatief van doneereenmondkapje.nl opgezet. Iedere opgehaalde centgaat naar de aankoop van mondkapjes en wordt geheel zonder winstbedrag geproduceerd en gedoneerd aan ziekenhuizen.

Aan wie wordt gedoneerd?
Er wordt gratis geleverd en gedoneerd aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen die direct te maken hebben met de verzorging van coronapatiënten. Heeft uw zorginstelling mondkapjes of andere middelen nodig? Stuur een e-mail naar info@doneereenmondkapje.nl.

Ik behandel niet direct coronapatiënten, maar heb wel mondkapjes nodig.
Stuur een e-mail naar info@doneereenmondkapje.nl en je zult in verbinding worden gebracht met bronnen die de organisatie kent en vertrouwt. Helaas is het niet mogelijk de volledige zorgwereld te voorzien van mondkapjes. Als er uit de primaire doelgroep mondkapjes overblijven, zullen die wel gedoneerd aan overige zorginstellingen. Voor Volendamse ondernemingen is het mogelijk zich hiervoor aan te melden via het eerder genoemde e-mailadres.

Oproep KRAS/Volendam achterban: word actief!
Alles is mogelijk. Zolang het maar zonder winstoogmerk en in belang van de verzorgers van coronapatiënten zelf is. Stuur je voorstel naar info@doneereenmondkapje.nl, dan kijkt de organisatie wat zij voor jou kunnen betekenen. KRAS/Volendam roept zijn achterban op actie te ondernemen om dit initiatief te steunen. De handbalvereniging is bereid waar mogelijk te helpen.

Nominatie
Om dit initiatief verder onder de aandacht te brengen nomineert KRAS/Volendam competitiegenoten Green Park Aalsmeer, OTTO Work Force/VOC Amsterdam en Westfriesland/SEW ook hun mediakanalen in te zetten om meer bereik te creëeren. Ook wordt een nominatie verzonden naar bevriende sportclubs ZZ Leiden Basketbal, korfbalvereniging Koog Zaandijk en FC Volendam.