Hardwerkend Meisjes D3 in laatste minuten onderuit

zondag 01 maart 2020

Met de uitwedstrijd nog in het achterhoofd begonnen de dames D3 als zijnde gewaarschuwd aan de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. Uit  stonden de dames namelijk binnen 10 minuten met 9-2 achter en dat mocht vandaag niet gebeuren; direct samenwerken in de verdediging en de aanvallen goed uitspelen was de boodschap. En aan die afspraak hielden de dames zich ook. Direct  werd de bal door Anne Lansing onderschept en de allereerste aanval werd bekroond met een mooi doelpunt van Caitlyn Mooijer. Jenthe Kaars en Marlies Tol werkten prima samen op de cirkel en hun sperren zorgden voor mooie openingen in de verdediging van Aalsmeer. Kim de Boer, Anne Lansing en Emmy Tol lieten zich vandaag niet passeren op de hoeken. En Marlies Tol, Caitlyn Mooijer en Lisa Smit stonden hun mannetje op het middenblok. Maar Aalsmeer staat natuurlijk niet voor niets bovenaan. Ook zij wisten regelmatig te scoren. Toch ging KRAS/Volendam met een voorsprong de rust in 10-9. Dat gaf hoop voor de 2e helft. De verdediging van Aalsmeer moest in de 2e helft regelmatig aan de noodrem trekken, waardoor ons uitstekend fluitende koppel Lars van Driel en Jelmer de Vries niets anders konden doen dan een strafworp geven.  Deze 4 strafworpen werden allemaal benut door Caitlyn. Na het mooie doelpunt van Jenthe Kaars waren er nog 3 minuten te spelen met een stand van 13-13. Keepster Kirsten Steur stond weer een ongelooflijk goede wedstrijd te keepen, maar helaas waren de dames van KRAS/Volendam niet in staat om de rust te bewaren. Daar maakte Aalsmeer dankbaar gebruik van en de wedstrijd werd verloren met een stand van 13-18. Een beetje teleurgesteld, maar ook supertrots verlieten de dames van de D3 het veld, want wat hebben de meiden geknokt!  Mét Anna Jonk en deze inzet belooft het nog een spannende wedstrijd te worden tegen KDO op 28 maart.