Heren 1 KRAS/Volendam geeft clinic aan eigen CBA-jeugd

woensdag 25 november 2020

Afgelopen zondag (22 november) waren beide hallen in sporthal de Opperdam gevuld met circa 40 jonge handballers (12-17 jaar). Nu de wedstrijden stilliggen willen de trainers/coaches van de jeugdgroepen de spelers toch blijven uitdagen en ervoor zorgen dat de individuele spelers niet alleen fit blijven maar ook hun vaardigheden verbeteren. Een clinic gegeven door de spelers van Heren 1 KRAS/Volendam is natuurlijk een leuke, uitdagende manier.

De trainers van Heren 1 en 2, Hans van Dijk en Martijn Cappel, stelden door beide hallen een parcours samen waarbij veel belangrijke aspecten van de handbalsport aan bod kwamen. Tijdens de oefenvormen werden diverse behendigheidsoefeningen gedaan o.l.v. Tom Zwarthoed, Florent Bourget en Jeroen Roefs. Met Erik Blaauw werd de sprongschot geoefend door zo goed mogelijk op Dennis Schellekens te schieten, met als doel hem te passeren. Jorn Smits zorgde voor teamwork oefeningen en je kracht werd gemeten met Marnix Roos. Tot slot konden de jongens bij Stefan Schilder proberen sneller dan hem te zijn. Er zaten behoorlijk zware oefeningen tussen waardoor er genoeg uitdaging was voor de jongens!

 

Tijdens alle oefeningen werden de resultaten en inzet goed bijgehouden en voor elke leeftijdsgroep een ‘winnaar’ gekozen door de eigen trainers/coaches. Uit handen van Jorn Smits ontvingen de volgende jongens een leuke prijs:

 

C jeugd: Chris Bont

B jeugd: Jasper de Groot

A jeugd: Dave de Waal