In memoriam: Klaas Veerman

donderdag 23 april 2020

Met droefheid heeft HV KRAS/Volendam kennisgenomen dat op bijna 80-jarige leeftijd is overleden Klaas Veerman, in Volendam bekender als Klaas Veerman (Bet), vrijwilliger van het beste soort.

Klaas raakte al snel na de oprichting van KRAS/Volendam betrokken bij de vereniging omdat zijn meisje, nu zijn huidige vrouw Jannig Kwakman (Slak), er als handbalster speelde. Toen ook zijn dochters later gingen handballen aarzelde hij niet en is hij coach geweest van alle teams waarin zijn dochters hebben gespeeld. Om de belangen van de jeugdspelers nog meer te dienen, werd hij lid van de jeugdcommissie. Een functie die hij met hart en ziel vervulde. Als hij vond dat bepaalde zaken niet goed gingen bij de jeugd, toonde hij zich een ware voorvechter om de situatie te verbeteren. Hij was daarbij vasthoudend in het verkrijgen van steun voor zijn ideeën. Op deze wijze zijn er goede dingen tot stand gekomen via de jeugdcommissie.

Maar coachen en deelname aan de commissie was voor Klaas niet het enige dat hij voor de club deed. Jarenlang bracht hij als chauffeur bij KRAS/Volendam diverse selecties naar wedstrijden door het hele land en bracht hij de spelers en speelsters na afloop weer veilig terug naar Volendam. En alsof zijn week al niet vol genoeg zat met handbalactiviteiten, werd hij ook de vaste kaartverkoper bij wedstrijden van de Heren 1.

Het is dan ook niet vreemd dat KRAS/Volendam Klaas tot Lid van Verdienste benoemde voor al zijn werk dat hij vele jaren ten behoeve van de vereniging heeft gedaan. Klaas, rust zacht. We zullen de herinnering aan jou blijven koesteren.

KRAS/Volendam wenst Jannig, Marga en Bart, Margriet en Jack, Nelly en Frank en de kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.