International en oud-speelster Debbie Bont verrast de E-jeugd

International en oud-speelster Debbie Bont verrast de E-jeugd

woensdag 21 december 2016

Debbie Bont is met het Nederlands dames handbalteam terug van het EK-handbal in Zweden, waar zij met het damesteam het zilver pakte. Als verrassing was de hoekspeelster dinsdag naar de Opperdam gekomen om de E-jeugd training te geven.

Bont is haar handbalcarriere begonnen bij HV KRAS/Volendam. Via de club uit haar geboortedorp kon ze haar topsportambities ontplooien. Dat deed zij achtereenvolgens bij VOC Amsterdam, FC Midtjylland, HC Leipzig, Dalfsen en momenteel bij Kopenhagen.

Voor de meiden van de E-jeugd was het een fantastische verrassing dat Bont hun een training geeft. Omdat de Volendamse afgelopen weekend met het Nederlands team bijna het goud pakte op het EK en is begonnen met handbal bij HV KRAS/Volendam, is zij een voorbeeld voor de meiden. Zij kunnen het net zover schoppen als Debbie.

De vice-kampioen gaf aan toch wel blij te zijn met zilver en trots is op de prestatie die zij met het Nederlands team heeft behaald. Daarnaast vond ze het leuk om training te geven aan de enthousiaste Volendamse meiden. Zij waren zichtbaar onder de indruk.