Jeugd HV/KRAS Volendam blijft enthousiast!

dinsdag 01 december 2020

Al vroeg in de ochtend was de inmiddels vaste groep vrijwilligers van HV KRAS/Volendam al bezig om alle speelvelden weer op te zetten voor het speedhandbaltoernooi. Door de Corona-maatregelen was de jeugd wederom verdeeld in 4 groepen om onderling tegen elkaar te spelen. De eerste groep was om 9.00 uur gepland. 6 Teams van de oudste D en jongste C-jeugd speelden onderlinge wedstrijden van 10 minuten. Bijzonder fanatiek en supersnelle wedstrijden, waarbij door alle partijen gevochten werd voor de overwinning. En de ploegen waren aan elkaar gewaagd. De meeste wedstrijden eindigden met 1 of 2 punten verschil.


Hierna volgden de mini’s van de vereniging. Na een gezamenlijke warming-up speelden zij 3 wedstrijdjes van 10 minuten. Helaas kon Sinterklaas en zijn Pieten vandaag niet aanwezig zijn in de Opperdam. Maar de goede Sint was de kindertjes niet vergeten. Zijn Pieten hadden voor alle deelnemers van het toernooi een zak moppies achter gelaten.

 

Tijdens de derde groep waren alle E-jeugd leden aan de beurt aangevuld met de oudste mini’s. Ook zij waren in 6 teams verdeeld en speelden 5 wedstrijden van 10 minuten. Knokkend voor elke bal en fanatiek in de verdediging probeerde elke ploeg de wedstrijd winnend af te sluiten. En ook hier waren de verschillen minimaal en waren de ploegen aan elkaar gewaagd.

 

De laatste groep was de eerstejaars D. Zes ploegen aangevuld met de oudste E-jeugd speelden ook 5 wedstrijden van 10 minuten tegen elkaar. Er werd mooi en snel handbal gespeeld en elk toernooi worden er meer doelpunten in 10 minuten tijd gescoord.

 

Dit was het laatste speedhandbaltoernooi van dit jaar. Volgende week worden er nog onderlinge wedstrijden gespeeld op 2/3 veld door de E en D-jeugd. Daarmee wordt 2020 afgesloten. Wat 2021 gaat brengen weet helaas nog niemand, maar zolang de competitie niet gespeeld mag worden, zal er voor de jeugd naast de trainingen, ook onderlinge wedstrijden georganiseerd blijven worden. Dat kan natuurlijk alleen door alle enthousiaste deelnemers, vrijwilligers en fotograaf Fred Mol, die van elk speedhandbaltoernooi weer een bijzonder evenement maken!