Jongens D1 zet grote stappen

maandag 13 januari 2020

Het jaar 2020 is nog maar 10,5 dag oud en alweer de tweede overwinning is een feit voor onze jongens. De afspraak vooraf was om te proberen om 5 goals voor te komen zodat er ruimtes komen en wij het alleen nog maar hoeven af te ronden.

In een goed gevulde Opperdam was om 11:45 uur het beginsignaal en zoals eigenlijk elke wedstrijd namen wij het voortouw. In de eerste minuut werd Coen Zwarthoed op links vrijgelaten door zijn tegenstander en twijfelde geen moment, 1-0! Doordat er over en weer wat slordigheden in de opbouw waren, onderschepte de regisseur van vandaag, Jasper Tol, de bal bij Collin Koning en die mist eigenlijk nooit, 2-0. Aalsmeer D1 wisselde op dat moment goed in hun team waardoor er handballend ineens druk op onze verdediging kwam te staan en dat resulteerde in de tweede minuut op hun eerste goal. Vanaf dat moment werd het echt een hele mooie handbalstrijd en de stand liep, in ons voordeel, op naar 10-5. Afspraak 1 was gelukt.

Over en weer was een 7 meter-worp raak, waar Joey Koning net zijn voet niet tegen aan kon zetten. De strijd werd vervolgd en waar wij Robin Verheijden op de linkerhoek hebben die prachtige goals maakt, was het aan de andere kant juist Joey Koning degene die net zijn vingertoppen en tenen wel tegen de bal kreeg. De rust kwam precies op tijd voor veel mensen want er was een bepaalde spanning in de hal.

Ruststand was 16-11 voor Volendam en de nieuwe afspraak werd gemaakt om direct hun midden-uit te storen en een goal te maken om in ieder geval hun geloof in een goed resultaat weg te nemen. Zo geschiedde... Aalsmeer zette aan, maar Vince 'Diesel" van der Zee gaf geen krimp en bleef onverzettelijk tegen zijn kop-grotere directe tegenstander partij bieden. Coen Zwarthoed was degene die de afspraak na kwam, hij was trefzeker in de tweede minuut na rust. Afspraak 2, voor mekaar! Op Arrie Kwakman had vandaag niemand grip, hij wist zich steeds goed vrij te maken en miste niet een keer. De bloeddorst kwam nu echt vrij in de tweede helft bij de onzen en na tien minuten in de tweede helft was de stand zelfs opgelopen naar 22-12.  Een goede periode van de tegenstander bracht de stand naar 22-16, maar Travis Koning doorbrak deze serie door met een heuse pirouette de mooiste goal van vandaag te maken.

Achterin werd er serieus verdedigd door het koppel Vince-Coen Bosma en stonden precies waar ze moesten staan. Hierdoor kon het 'koningskoppel' Jasper-Collin de overige manschappen in stelling brengen en waren achtereenvolgens Robin, Travis en Arrie trefzeker. Drie minuten voor tijd was de stand 28-18 en was het geloof wel weg bij de tegenstander en werkten we nog even aan ons doelsaldo door nog en passant 3 keer doel te treffen. Eindstand Volendam - Aalsmeer 31-18!

Talent, goede trainingen en veel positiviteit hebben gebracht waar wij nu staan en dat is hele mooie gedeeld eerste plek en om die plek gaan we volgende week strijden in Amsterdam. Hulde aan het team, bedankt voor de support en hopelijk reizen jullie zaterdag mee om ons te ondersteunen. Scores; Collin Koning(10) Jasper Tol (6) Arrie Kwakman (5) Robin Verheijden (4) Travis Koning(3) Coen Zwarthoed (2) Vince v.d. Zee (1).

Tekst: Maart Admiraal