Jongste handballers in alle vroegte naar toernooi

woensdag 08 mei 2019

In alle vroegte op weg, dat wel, maar dan heb je ook wat zal ik maar zeggen. KRAS/Volendam 1 opende de dag tegen Aalsmeer en waar kun je zo’n dag beter tegen beginnen. Het oranje legioen was gedreven en liet er geen twijfel over bestaan wie vandaag de beste papieren had. Bo Schilder en Sven Tuip stonden elk succes van Aalsmeer in de weg en het meegereisde publiek krreeg een heus spektakel voorgeschoteld. Via Wick Beemsterboer, Cari Bokstijn, Tom v.d.Zee, Roan Veerman en Lisa Tuijp liep de score gestaag op naar 11-4 in KRAS/Volendams voordeel en dat gaf al gelijk een goed gevoel. HSV’69 bood wat meer tegenstand en met de eerste monsterzege nog vers in het hoofd dacht men héél even van een makkie. Nadat de achterstand was opgelopen naar 0-4 ging er een tandje gas bij en de mouwtjes omhoog en zat het achterin, onder leiding van Roan Veerman, Sven Tuip, Lisa Tuijp en Cari Bokstijn  potdicht. Snelle aanvallen zorgden voor fraaie kansen waar Wick Beemsterboer en Tom v.d. Zee wel raad mee wisten. De 0-4 werd langzaam maar zeker omgezet en een voorsprong en bij het laatste fluitje wees de stand 7-6 voor oranje.

Tegenstander 3, ROAC, bleek ook niet opgewassen tegen KRAS/Volendam en al gauw had Bo Schilder haar ploeg naar een voorsprong geschoten. Cari en Lisa werden een plaag voor ROAC dat er niet meer aan te pas kwam en na treffers van Sven Tuip, Roan Veerman, Wick Beemsterboer en Tom v.d.Zee werd ook de 3e partij met maar liefst 15-4 gewonnen. Potje 4 werd een zware want de coach van tegenstander RKDES was een slecht verliezer en schuwde dan ook geen middel om onze sterren af te stoppen met een snelle 0-4 achterstand tot gevolg.  Gelukkig maakte de ploeg zich geen zorgen en toen Sven Tuip de score had geopend ging het beter lopen. De achterstand werd omgezet naar een 8-6 voorsprong en iedereen haalde even opgelucht adem maar in de laatste minuten kwam RKDES toch weer langszij en werden de punten verdeeld, 8-8.

KRAS/Volendam 2 startte tegen KDO en men zat gelijk goed in de wedstrijd want voordat KDO wist waar het te doen was had oranje al brutaal een voorsprong gnomen middels treffers van Mitch Bond, Tom Bond en Jan Tol. Kent Beemsterboer, Sem Doodeman, Britt Tuijp en Suze Smit zagen hun kansen nét niet omgezet in een doelpunt maar de winst kwam niet meer in gevaar, eindstand 10-4. Tegenstander Leidsche Rijn was nét even gewiekster en keeper Tom Bond had dan ook de grootste moeite om de kogelharde schoten te keren. Jan Tol, Mitch Bond en Suze Smit scoorden samen 5x maar Leidsche Rijn schoot 7x raak dus werd het een nipt verlies. Tegen HSV 69bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd en mede doordat Jan Tol, Tom Bond en Britt Tuijp nét het doel misten werd het reuze spannend. Door doelpunten van Sem Doodeman, Mitch Bond en Suze Smitging het gelijk op en na ook 3 x HSV 69 leek het op een 3-3 gelijke stand af te stevenen. Maar…niemand had gerekend Op Kent Beemsterboer die in de laatste seconden het balletje loepzuiver in het verre hoekje plaatste, eindstand 4-3. Tegen RKDES 2 tenslotte bleek het een gelopen koers want oranje was niet onder de indruk van de grote tegenstander. Sem, Suze, Britt en Kent stonden hun mannetje achterin en ook aanvallend was KRAS/Volendam 2 heer en meester. Jan Tol, Tom Bond en 6x Mitch Bond schoten hun team naar een verdiende 10- 5 overwinning. Na het toernooi bleek dat we één prijs en één 2e prijs gewonnen hadden dus het paasweekend kon niet meer stuk.