'Knappe prestatie van geslaagden'

vrijdag 26 juni 2020

Vier trainers en spelers van KRAS/Volendam hebben vrijdag hun diploma gehaald voor de opleiding Sport- en Bewegingsleider (mbo niveau 3) – een studie die de handbalverengiging in samenwerking met FC Volendam en Onderwijsgroep Noordwest-Holland aanbiedt. Michiel van Gils, Jelmer de Vries en Fiona en Valerie Scherpenzeel liepen de afgelopen maanden stage bij hun eigen club en hebben de studie nu succesvol afgerond. De gezusters Scherpenzeel deden dit zelfs met een cum laude eindrapport.

De opleiding is speciaal ontwikkelt voor talentvolle handballers die naast hun droom om topsporter te worden ook wettelijk verplicht een studie moeten volgen. Daarom biedt KRAS/Volendam zijn talenten voor het derde jaar op rij een unieke mogelijkheid: sporten op het hoogste niveau en tegelijkertijd een startkwalificatie halen.

Nieuwe locatie
“Het is een knappe prestatie van de geslaagden”, vertelt algemeen manager Joost Ooms. “We wensen hen allen veel succes toe met de voortzetting van hun studie. Fiona begint binnenkort met de studie ALO in Arnhem, terwijl Valerie, Michiel en Jelmer voor het vierde niveau van Sport- en Bewegingsleider gaan.”

Daar waar deze opleiding de afgelopen jaren voornamelijk in het Kras Stadion was gevestigd, wordt deze vanaf het komende jaar opgezet op het AFAS Trainingscomplex van voetbalclub AZ in Wijdewormer. KRAS/Volendam gaat daarin een nieuwe samenwerking aan met de eredivisionist uit Alkmaar. Ooms: “Namens deze weg willen we FC Volendam bedanken voor de prettige samenwerking. We hopen dat het me onze nieuwe partner AZ net zo goed zal verlopen.”

Interesse
Ook geïnteresseerd in de opleiding Sport- en Bewegingsleider? Neem dan vrijblijvend contact op met KRAS/Volendam.