KRAS/Volendam D1 wint kraker van Aalsmeer

maandag 28 oktober 2019

In de kleedkamer wordt zenuwachtig gepraat, er is duidelijk wedstrijdspanning, ook bij de coaches. Aandachtig wordt er geluisterd naar de instructies en eigenlijk kan er van verlies geen sprake zijn, of je wint, of je leert. De warming up gaat beginnen. Aan alle bewegingen is er een enorme drive te zien bij de kids. 12:05 uur, fluitsignaal, game on!

De eerste bal is voor de onzen en binnen een minuut is de score in ons voordeel. Het spel golft op en neer en zowel bij Aalsmeer als bij KRAS/Volendam  gaat aanvallend alles in de goal en blijft de stand gelijk opgaan, echter wij komen nooit op een achterstand. Verdedigend wordt het rommeliger vanwege de 3-3 regel, maar we vechten als leeuwen!

Arrie Kwakman, Caitlyn Mooijer en Anna zijn een welkome aanvulling in ons team vanwege afwezigen. Collin Koning en Vince v.d. Zee fungeren als een soort bodyguard en geven alles wat ze hebben en het heeft effect, gemopper van de tegenpartij, want het gaat ze niet lukken, langszij gaan ze niet komen, mede omdat de hoeken uitstekend worden benut door de Coenen waardoor ook Travis zijn eerste goal scoort in zijn debuut, klassegoal! 12:25 uur, ruststand 10-12, in ons voordeel.

Zweet, warm, pijn in schouders en rooie koppies. Aan strijd geen gebrek.... De tweede helft vangt aan en direct een tegengoal, ai ai 11-12... maar aanvallend gezien zijn wij zo goed en er wordt zo goed samengespeeld dat we zelfs uitlopen, 14-18! Een aantal keer worden we gestraft vanwege een verdedigende fout en cirkelverdedigen, maar  keeperJoey Koning begint die killer weer te worden door met armen en benen alles te pareren. Inmiddels gaat er zoveel goed aan onze kant dat de score alleen maar oploopt en Aalsmeer wanhopig hun keeper vervangt voor een veldspeler. Hier komt het speedhandbal heel goed van pas omdat juist in zulke situaties heel snel gehandeld moet worden. De fastbreaks worden aan elkaar geregen en de score wordt alleen maar groter. 

Defensief laten we af en toe een gaatje vallen maar de tegenstander wordt gesloopt door onze aanvallen, zij 1 goal, wij 2 goals. 12:54 uur Nog 45 seconden op de klok, stand 20-26, Aalsmeer valt aan, balverlies. in 8 seconden is het spel verlegd, en maken wij de goal. Weer een midden uit voor Aalsmeer, weer een prima onderschepping door onze manschappen en net voor de zoemer is de eindstand 20-28 voor oranje op het scorebord gezet. Een ongekende luxe qua stand, echter het is een onwijs verdiende overwinning voor onze leeuwen/leeuwinnen. 

13:00 uur. Eenmaal in de kleedkamer; blijdschap, teamspirit en veel energie! Enorm trots op deze ploeg en uiteraard dank ik de meegereisde support. Zaterdag aanstaande 10:50 uur spelen in de Opperdam 'de helden van later' wederom een partij met een pracht-affiche, HV Kras/Volendam D1 - VOC Amsterdam D1. Graag tot dan.