KRAS/Volendam D3 maakt Lotus een kopje kleiner

maandag 09 december 2019

Na het verlies tegen Aalsmeer (24-15) volgde de wedstrijd tegen Lotus. De dispensatieploeg staat een plekje onder Volendam en was letterlijk een kopje groter dan de Volendamse dames.

Lotus opende de score, waarop Jenthe Kaars direct de 1-1 scoorde. Door snelle breakouts van Caitlyn Mooijer en Ivana Kwakman kwam Volendam op voorsprong 4-2. Ook Anne Lansing wist mooie doelpunten te maken vanaf de hoek en zo liep Volendam uit naar 7-4. De verdediging bleef attent en werkte goed samen. Ook keepster Kirsten Steur stond haar mannetje in het doel. De opbouwspeelsters werden goed vastgezet door Marlies Tol en Emmy Tol, waardoor het Lotus zeer moeilijk werd gemaakt om te scoren. Door goede druk van Anne Lansing kon Anna Jonk een prachtig doelpunt maken. De grote opbouwspeelsters van Lotus wisten niet hoe ze het goed werkende middenblok met Kim de Boer, Lisa Smit en Marlies Tol moesten passeren.

Na een mooie 1e helft (ruststand 13-7) werd de tweede helft veel feller, maar was toch goed onder controle door het zeer correct fluitende jeugdscheidsrechterkoppel Anita en Ashley. Heel even maakte Volendam het spannend en gaf door wat foute passes en onoplettendheid in de verdediging 4 doelpunten weg. Hierdoor kon Lotus dichterbij komen 13-10. Maar met geduld en snelheid waren de laatste doelpunten voor de Oranje dames. Eindstand 16-11.