Meisjes D3 pakt draad op tegen Legmeervogels

maandag 13 januari 2020

Na drie nederlagen op rij was de eerste returnwedstrijd tegen Legmeervogels in de Opperdam. De eerste wedstrijd tegen Legmeervogels werd met 12-3 gewonnen door Volendam. Legmeervogels is een tegenstander met dispensatie, wat inhoudt dat de tegenstander weer een kop groter was, dan de D3 van HV Kras. De basisopstelling liet direct zien dat zij een team waren; Anna Jonk, Caitlyn Mooijer, Jenthe Kaars, Ivana Kwakman en Marlies Tol scoorden allemaal op rij. Ook Kim de Boer mag haar eerste doelpunt noteren, met een mooie lage bal vanaf de hoek scoorde zij de 6-0. En dat terwijl keepster Kirsten Steur haar doel brandschoon hield.

De D3 had er zin in! Mooie combinaties en snelle aanvallen zorgden voor goede schoten op doel. Helaas werden de schoten nog niet allemaal bekroond met een doelpunt maar het was een genot om te zien hoe de dames van Volendam elkaar blindelings vonden in de aanval. Ook in de verdediging werd keihard gewerkt, waardoor de tegenstander in de eerste helft slechts drie doelpunten wist te scoren. Ruststand: 12-3.

In de tweede helft ging het snelle spel van Volendam gewoon door. Lisa Smit werd prima gelanceerd door Emmy Tol en zette de 13-3 op het scorebord. Mooie breakouts van Caitlyn Mooijer en Anne Lansing zette Volendam op een voorsprong van 17-5. Ook Kim de Boer was de tegenstander te snel af en zorgde voor een eindstand van 23-6. Snel spel gecombineerd met goed samenspel en een hard werkende verdediging zo kan deze wedstrijd omschreven worden. En dan niet te vergeten keepster Kirsten Steur, die weer een uitstekende wedstrijd keepte!

Tekst: Maart Admiraal