Meisjes D3 trekt aan het kortste eind tegen KDO

maandag 06 januari 2020

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was tegen koploper KDO. Zonder Emmy Tol, maar toch met 9 teamleden, die best wel een beetje zenuwachtig waren. Het eerste doelpunt kwam van de hand van Ivana Kwakman, gevolgd door 4 doelpunten op rij van KDO. Hierdoor keek Volendam tegen een achterstand van 4-1 aan. Een mooie aanval, waarbij Lisa Smit cirkelloopster Jenthe Kaars aan kon spelen zorgde voor het tweede doelpunt van Volendam. Doordat de dekking van Volendam compacter ging spelen, werd er beter rugdekking gegeven en kon KDO minder makkelijk tot scoren komen. Caitlyn Mooijer daarentegen vond de gaatjes wel in de dekking van de tegenstander en Volendam kroop dichterbij 7-5. Er werd behoorlijk hard verdedigd door KDO, maar dit bleef onbestraft door de scheidsrechter. Volendam kreeg echter diverse strafworpen tegen. Ivana Kwakman en Marlies Tol zorgden toch even later voor de gelijkmaker 7-7 en de strijd werd feller. Tot de rust ging het verder gelijk op. Met een stand van 9-8 gingen de dames de rust in. De tweede helft werd er nog beter verdedigd door Volendam. Het duurde dan ook enige tijd voordat een van de teams wist te scoren. Pitbulls Kim de Boer en Anne Lansing streden als leeuwinnen en gaven KDO geen kans om door te gaan. Met een stand op het scoreboard van 11-8 wéér een strafworp tegen. Kirsten Steur stond zeer geconcentreerd en stopte deze perfect! Anna Jonk zorgde met een prachtig schot in de kruising voor de stand van 11-9. Caitlyn Mooijer maakte de wedstrijd nog spannender 11-10 en scoorde daarna nog twee keer. Het publiek zat op het puntje van de banken en hield de adem in. De Volendammers gingen tot het gaatje, maar wisten niet op gelijke hoogte te komen. De meiden van Volendam hebben gestreden tot de laatste seconde van de wedstrijd, maar trokken aan het kortste eind… Supertrots op deze dames, maar ook teleurgesteld weer naar huis. Eindstand 13-12.

Tekst: Maart Admiraal