Mini's HV KRAS/Volendam ongeslagen bij toernooi in Almere

maandag 17 december 2018

Het blijft een rit van jewelste maar eenmaal aangekomen, dan heb je ook wel wat. Al gelijk bij het begin bleek dat het eerste miniteam van HV KRAS/Volendam goed was opgewarmd in de eerste wedstrijd tegen Westsite. Om de beurt werd er gekeept en al snel kwam de doelpuntenmachine op gang. Cari Bokstijn, Wick Beemsterboer, Roan Veerman, Sven Tuip, Mitch Bond en Lisa Tuijp verdeelden samen de kansen. De 11-2 overwinning was weliswaar iets geflatteerd maar niet minder verdiend.

Tegen Aalsmeer had keeper Roan zijn handen vol en zagen Lisa Tuijp en Cari Bokstijn hun kansen nét naast gaan. Gelukkig vonden Tom v.d. Zee, Wick en Mitch wel het goede gaatje waardoor ook de tweede wedstrijd werd gewonnen: 6-3. Tegen WeHave is oranje tenslotte ook niet echt in gevaar geweest, want de wedstrijd kwam al snel op stoom en toen was er geen houden meer aan. WeHave prikte er nog wel twee in maar met de elf treffers die KRAS/Volendam er tegenover zette was de strijd beslist. Sven Tuip. Tom v.d.Zee, Mitch en Wick tilden de teller gezamenlijk naar 11-2.

Het tweede miniteam van KRAS/Volendam startte stroef tegen Voice en daar maakte de tegenpartij dan ook graag gebruik van: 0-2. Toen alle neuzen eenmaal dezelfde kant opstonden toonde keepster Suze Smit enkele fraaie reddingen en zorgden Jan Tol en Tom Bond voor een 2-2 tussenstand. Voice speelde met een keeper/speler en toen Tom v.d. Zee de bal kreeg en het doel leeg zag was de voorsprong een feit: 4-2. Sem Doodeman en Bo Schilder werden een ware plaag voor de aanval van Voice, dat bij 4-3 nog heel even dichtbij kwam. Maar Jan Tol zorgde, in de laatste seconde voor de 5-3 eindstand.

Tegen Aalsmeer kwam KRAS/Volendam weer met 0-2 op achterstand, want even leken alle ballen naast of over het doel te gaan. Gelukkig had Sem zijn vizier wél op scherp staan want middels twee fraaie schoten trok hij de stand weer gelijk: 2-2. Aalsmeer gaf het nog niet op en nam weer brutaal een voorsprong bij 2-3. Maar Tom Bond, Bo en Jan hielden het daarna achterin goed dicht waardoor Sven twee keer scoorde in het lege doel: 4-3. Sem maakte aan alle onzekerheid een einde door met een droge knal de 5-3 achter de keeper te schieten.

Tegen WeHave 2 leek oranje zijn kruit te hebben verschoten en de 0-4 achterstand gaf niet echt een hoera gevoel bij de coach. Jan, Sem, Tom Bond en Bo hadden aanvankelijk geen antwoord op het spel van WeHave maar toen Roan even met zijn oren had geschud keerde het tij. Eerst werd het 2-4 en toen Wehave 2-5 maakte stroopte hij zijn mouwen op en prikte er nog drie in achter de verslagen keeper van WeHave. De eindstand was 5-5 en alle armen gingen omhoog. Goed gewerkt allemaal.