Mini’s sluiten historische Seinpaal af met laatste toernooi

maandag 21 januari 2019

De mini’s van HV KRAS/Volendam speelden afgelopen zaterdag voor de laatste keer in de Seinpaal en hebben dan ook van iedere stap meer dan ooit genoten.

Toch werd er goed gehandbald want KRAS/Volendam 1 startte gelijk tegen Havas dat ook niet komt om te verliezen. Lisa Tuijp opende de score maar Havas kwam al snel langszij waardoor Cari Bokstijn en Sven Tuip alle zeilen bij moesten zetten achterin maar via een prachtig sprongschot van Wick Beemsterboer en een kogel van Roan Veerman werd er toch gewonnen met 3-1. Tegen Westsite waren de handen echt warm en keepster Lisa Tuijp stopte ook de mooiste ballen waardoor Sven Tuip en Cari Bokstijn goed konden samenwerken in de verdediging. Middels fraaie aanvallen schoten Wick Beemsterboer, Roan Veerman en Sven Tuip KRAS/Volendam naar de tweede overwinning met een eindstand van 6-1. In de derde partij, weer tegen Havas leek de concentratie ver te zoeken en Havas maakte daar dan ook dankbaar gebruik van. Roan Veerman, Sven Tuip en Wick Beemsterboer scoorden nog wel voor oranje maar Havas zette hier 7 doelpunten tegenover en dan verlies je gewoon met 3-7, zo is dat. Ten slotte tegen Westsite gingen we erop en erover en nadat Cari Bokstijn en Lisa Tuijp enkele tegenaanvallen hadden onderschept kwamen Wick en Roan geregeld vrij voor de keeper en wees het scorebord al snel 5-0 aan. Keeper Sven Tuip hield zijn doel schoon en in de laatste minuut tilde Roan Veerman, met het allerlaatste doelpunt gescoord in de Seinpaal, de eindstand naar 6-0.

KRAS/Volendam 2 opende tegen Wehave 1 met Mitch Bond in het doel. Lynn Schokker en Suze Smit streden voor wat zij waard waren maar bij Tom v.d. Zee bleek zijn vizier nog niet op scherp waardoor de schoten nét naast of in de handen van de keeper belandden. WeHave prikte er wel 4 in en ondanks de schitterende treffers van Tom Bond en Mitch bond bleef de teller steken op 2-4. Tegen Green Park/Aalsmeer begon het beter te lopen en zat het met Suze Smit en Lynn Schokker achterin goed dicht. Mitch Bond 2x, Tom v.d.Zee en Roan Veerman tekenden gebroederlijk voor de 4-2 zege. Tegen Voice werd Suze Smit de keepster en zij zag de aanval warm draaien en via goede aanvallen doelpunten scoren. Aalsmeer kwam met 2 treffers nog even dichtbij maar na 2 doelpunten van Mitch Bond en Tom v.d. Zee en Roan Veerman elk 1 werd ook de tweede wedstrijd in winst omgezet: 4-2. Tegen Voice draaide alles op volle toeren en het publiek ging er eens goed voor zitten. Iedereen werd in het spel betrokken maar bij de schoten van Lynn Schokker stond de keeper helaas in de weg. Gelukkig vonden Wick Beemsterboer4x, Mitch Bond 2x en Tom v.d.Zee wel het goede gaatje waardoor het eindigde in een 7-2 overwinning. Tenslotte tegen HVBS leek de benzine op en HVBS kon dan ook vrijuit schieten op keeper Cari Bokstijn. Roan Veerman scoorde nog wel 2x maar oranje ging in de laatste partij met 2-4 ten onder.

KRAS/Volendam 3 startte tegen Voice dat duidelijk een maatje te groot bleek, al was de strijd er niet minder om.  Britt Tuijp weerde zich kranig in het doel en al snel kregen Kent Beemsterboer en René tuijp enkele kansen die helaas op de keeper belandden. Voice Liep langzaam uit naar een voorsprong en ondanks de prachtige doelpunten van Tom Bond 2x en Bo Schilder werd de eindstand 3-5 voor Voice. Tegen RKDES zat oranje gelijk goed in de wedstrijd en de tegenstander had dan ook geen antwoord op de snelle aanvallen, goed aangespeeld door Kent Beemsterboer, Britt Tuijp en René Tuijp. Bo Schilder schoot 3x raak in het lege doel omdat de keepster van RKDES ook meespeelde, en Tom Bond knalde er ook twee in zodat de pot met 5-0 werd gewonnen. Tegen WeHave2 tenslotte speelde KRAS/Volendam een hele goede wedstrijd maar WeHave had iets meer mazzel waardoor de punten meegingen naar Weesp. Britt, Kent en René streden voor wat zij waard waren maar ondanks de prachtige doelpunten van Bo Schilder en Tom Bond werd de eindstand 2-5 voor WeHave 2. Hierna viel de eindfluit en konden wij allemaal weer terugzien op een geslaagde dag en was ons lange- lange Seinpaal-leven echt afgelopen met dit toernooi als mooie afsluiter.

Een woord van grote dank is dan ook op zijn plaats voor alle medewerkers. Alle scheidsrechters, Jenny Hoogland, Anouk Bootsman, AaL Zwarthoed, Lia Steur, Jasper de Groot, Martijn de Groot en Kees Sier. Sportkoepel voor de spelletjes, Jan Kwakman en Theo Veerman voor de opbouw van de zaal, en dat was niet niks na het feestje van vorige week. En natuurlijk Lies Kwakman en Hans Admiraal voor de algehele regie. Graag tot volgend seizoen in de Opperdam.