Sint en Piet bij minitoernooi

zondag 01 december 2019

Allemaal zenuwachtige gezichten in de versierde Opperdam zaterdag want er moest natuurlijk eerst nog wel gehandbald worden maar de hoofdmoot was toch wel het bezoek van Sinterklaas in hoogst eigen persoon tijdens de wedstrijden. KRAS/Volendam was vertegenwoordigd met maar liefst 4 teams en team 1 trok gelijk van leer tegen DSS 1. Goed spel en minstens zo goed verdedigen van Kent Beemsterboer zorgden voor de eerste zege,12-4. Even later werd ook Vido met 12-3 aan de zegekar gebonden. Tegenstander Westsite bleek, tot groot verdriet, (maar verliezen moet je ook leren) even handiger om te springen met de kansen en een 4-9 eindstand was het resultaat.

De laatste pot ging tegen KRAS/Volendam 2 en hoewel allemaal grote vrienden en maten van elkaar, in de wedstrijd telt alleen de winst. Toch bleek KRAS/Volendam 2 de beste ploeg en met een 5-9 nederlaag blies de scheidsrechter af. Een dikke pluim voor Stijn Kwakman, Tom v.d. Zee, Kent Beemsterboer, Isa Koning en Suze Smit. KRAS/Volendam 2 startte tegen Vido en liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Vido vocht sportief voor wat het waard was maar de winst was met 15-4 voor de beste ploeg, oranje dus. Tegen Westsite ging het lang gelijk op tot aan 7-7 in de laatste minuut. Nét op tijd ging de winnende treffer achter de Westsite keeper dus ook de tweede zege was met 8-7 een feit. Ook DSS moest even later het hoofd buigen voor onze sterren en na een kwartier goed partij bieden stond er een verdiende 12-5 eindstand op het bord. In de laatste pot tegen KRAS/Volendam 1 moesten natuurlijk alle zeilen bij en ging men voor goud. KRAS/Volendam 2 sloot de wedstrijd af met een verdiende 10-5 verwinning. Ook hier alle lof voor Tom Bond, Stan Leeflang, Bo Schilder, Romy Schilder en Boyd Pelk.

KRAS/Volendam 3 opende gelijk met een kraker tegen Aalsmeer maar in tegenstelling tot anderen liet zij zich door de “zwarten” totaal niet van de wijs brengen. Prachtige doelpunten volgden elkaar op en dan win je dus gewoon zo’n wedstrijd met 6-1 maar liefst. Zaanstreek bleek een maatje te groot maar dat betekende niet dat ze het cadeau kregen. Vele doelpogingen gingen naast of over  en dan is de 1-6 nederlaag verklaard. Ook in de derde partij zat het niet echt mee voor Volendam 3. DSS  had nét iets meer mazzel en ondanks enkele doelpunten van nieuweling Shane Keijzer ging de winst, met 4-8, toch naar DSS. Goed gewerkt Jan Tol, René Tuijp, Emily Catsburg, Zola Koning, Kate Butter en Shane Keijzer. KRAS/Volendam 4 bestond uit enkele tijgertjes van 6 jaar en enkele F jes van 7 maar deze deden niet onder voor de tegenstanders. Weliswaar werd er 3 keer nipt verloren, 5-7 van DSS 3, 2-3 van Vido 2 en 2-7 van het sterke WeHave, maar in de laatste wedstrijd tegen Aalsmeer 2 gingen alle remmen los en zo hoort het ook.  Aalsmeer kwam nog wel héél even op voorsprong maar prachtige oranje doelpunten zorgden voor veel kijkplezier voor de vele ouders, met een verdiende 8-1 overwinning als resultaat. Goed gepresteerd door Daan Eijlers, Anne Smit, Lynn Schokker, Loege Schilder, Senna v.h. Hull en Olivia de Boer.

Hierna barstte het feest pas goed los want de deuren zwaaide open en Sinterklaas mét zijn Zwarte Pieten betraden de werkvloer en alle remmen gingen los. Honderd kinderen plus ouders zongen en dansten mee en na een half uurtje én een polonaise vertrok de bonte stoet weer en was iedereen meer dan voldaan na een prachtig toernooi. Een mooi evenement dat natuurlijk alleen tot stand komt met héél veel hulp. Dank aan de scheidsrechters, Kees Sier, Jonah Steur, Sandra Steur, Daniëlle Steur, Nick Joor, Erwin du Puy, Anouk Bootsman, Aal Zwarthoed, Agatha Duin. Dank voor de onmisbare hulp van  Monique Joor, Marieke Schilder, Hans Admiraal en Lies Kwakman. Met zo’n ploeg kan het haast niet misgaan.