Jeugd van HV KRAS/Volendam blijft enthousiast

dinsdag 17 november 2020

Zaterdag 14 november… Door alle Corona-maatregelen is er nog steeds geen handbalcompetitie mogelijk. Gelukkig mag er door de jeugd nog wel getraind worden en dat doen de jeugdleden van HV KRAS/Volendam gemiddeld ook drie keer per week. Om het wedstrijdritme een klein beetje te behouden, wordt er in het weekend wekelijks iets voor de jeugd georganiseerd. Deze keer weer een speedhandbaltoernooi.

 

Er werd gestart door de oudste groep D-jeugd. In combinatie met de jongste C-jeugd werden er 6 teams samengesteld en onderling gehandbald. Zeer fanatieke meisjes en jongens, begeleid door vrijwillige coaches en scheidsrechters, speelden goed samen en scoorden prachtige snelle doelpunten. In sommige wedstrijden werden maar liefst 35 doelpunten in 10 minuten tijd gescoord.

 

Na de oudste D-jeugd was het de beurt aan de jongste jeugd van de club. Maar liefst 15 jongens en meisjes in de leeftijd van 5 en 6 jaar speelden 2 wedstrijdjes van 10 minuten. De meeste van deze kindertjes zijn gestart bij de Kaboutertraining van de club. Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur vindt deze training plaats in sporthal de Opperdam. Tijdens deze kaboutertraining, onder leiding van Maart Admiraal en Joan Scherpenzeel, wordt niet alleen aandacht besteed aan het handballen. Maar leren zij spelenderwijs bewegen en samenspelen. Alles mag en niks moet. Kinderen tussen de 4 en 6 jaar zijn van harte welkom en deelname is gratis.

 

Daarna was de E-jeugd aan de beurt. Aangevuld door de oudste Mini’s speelden maar liefst 6 teams onderlinge wedstrijdjes van 10 minuten. Door het beperkte aantal deelnemers in het veld, 3 spelers en een keeper per team, ontstaan er snelle en fanatieke wedstrijden, waardoor de kinderen sterk individueel ontwikkelen.

 

De vierde en laatste groep was de 2e groep van de D-jeugd. Er konden maar liefst 6 teams samengesteld worden, die onderling gingen handballen. Ook hier waren weer leuke, fanatieke wedstrijden te zien.

 

Alle wedstrijden zijn begeleid door coaches en scheidsrechters bestaande uit een kleine groep vrijwilligers en enthousiaste jeugdleden. De wedstrijdtafel werd weer bemand door twee vaste mankrachten, die zichzelf inmiddels een volleerd wedstrijdsecretariaat mogen noemen. Alle prachtige foto’s zijn weer van Fred Mol.

 

Zolang er geen competitiewedstrijden mogelijk zijn, hoeft de jeugd van HV KRAS/Volendam zich niet te vervelen. Naast alle trainingen zullen er, zo lang als het mag, speedhandbaltoernooien en onderlinge wedstrijden gespeeld blijven worden. Onze dank gaat uit naar het bestuur en alle vrijwilligers, die dit gelukkig nog steeds mogelijk maken.