Speedhandbaltoernooi 21 november

dinsdag 24 november 2020

Elke week wordt er voor de jeugdleden van HV KRAS/Volendam iets georganiseerd om te kunnen blijven handballen. Zaterdag 21 november speelden de E, D en C jeugd onderlinge wedstrijden.

 

De meisjes E beten het spits af. Om 9.00 uur begonnen zij met een gezamenlijke warming up. Aangevuld met de oudste mini’s waren de meisjes onderverdeeld in 3 teams. Onder leiding van trainster/scheidsrechter Agatha speelde elk team 2 wedstrijden van een kwartier. Na even aftasten waren de meisjes warmgedraaid. De eerste wedstrijd won team A van team B met een stand van 8-3. De tweede wedstrijd was team B tegen C. Team B was duidelijk warmgedraaid en won met 8-4. De laatste wedstrijd was team A tegen C. De teams waren aan elkaar gewaagd. Er vielen dan ook maar 3 doelpuntjes voor team A. Eindstand 3-0.

 

De tweede serie van deze dag was voor de jongens E. Ook zij waren onderverdeeld in 3 teams en speelden een trial van 2x 15 minuten tegen elkaar. Er waren zeer snelle aanvallen en mooie doelpunten te bewonderen. Scheidsrechter Maart mocht de volgende standen noteren: wedstrijd A tegen B; 3-5, B tegen C werd 8-4. In de laatste wedstrijd A tegen C werden de meeste doelpunten genoteerd 10-6.

 

De jongste D-jeugd meisjes waren om 11.00 uur aan de beurt. Na een gezamenlijke warming up waren zij onderverdeeld in 2 gelijkwaardig mogelijke teams. De meeste van deze meisjes hadden door de Corona nog een “echte” wedstrijd op een groot veld gespeeld. De eerste helft was het ook even wennen. Maar dat ging steeds beter. Er werd hard gewerkt en er waren best veel doelpunten te bewonderen. De eindstand was: 23-16.

De 4e groep was de D3 tegen de D2 onder leiding van Valerie. De D3 bestaat uit 11 jongens en de D2 uit 11 meisjes. Zij namen het tegen elkaar op in deze wedstrijd. En dat valt niet mee; van maandag tot en met vrijdag bij elkaar in de klas zitten en samen trainen en op zaterdag tegen elkaar handballen. Maar deze kinderen zijn fanatiek genoeg om er een mooie wedstrijd van te maken. Van beide kanten kregen door goed samenspel veel mooie doelpunten te zien. Ondanks dat de jongens uiteindelijk wonnen, lieten de meisjes zien dat zij niet opgeven. Zij bleven strijden voor dat ene doelpuntje. Na een ruststand van 18-10 werd de eindstand 31-19.

 

De laatste wedstrijd startte om 13.00 uur. De D1 mocht de strijd aangaan tegen de dames van de C2. Het werd een supersnelle wedstrijd met vele mooie doelpunten. Deze meisjes waren zeker aan elkaar gewaagd. Beide teams met een goede dekking en aan fanatieke aanval. Alle systeempjes, die op de training geleerd waren, werden tijdens deze wedstrijd uitgeprobeerd. En diverse doelpunten werden hieruit gescoord. Ook hier mocht scheidsrechter Hans een stand noteren met veel doelpunten. De wedstrijd werd gewonnen door de D1 met 21-16.

 

Alle wedstrijden waren op de livestream te volgen, waardoor de ouders mee konden genieten van al deze wedstrijden zonder publiek.