CLUB DICHT: Handbal competities stilgelegd wegens nieuwe maatregelen Coronavirus

woensdag 14 oktober 2020

Op dinsdagavond 13 oktober om 19:00 uur heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben gevolgen voor de sport en dus ook voor het handbal (en onze club).

Het NHV heeft hierover nauw overleg met sportkoepel NOC*NSF en andere sportbonden. Hierop is het volgende kenbaar gemaakt:


Handbal competities stilgelegd tot en met 10 november wegens nieuwe maatregelen Coronavirus

Op dinsdagavond 13 oktober om 19.00 uur heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De aangekondigde maatregelen zullen in ieder geval de komende vier weken van kracht zijn en gaan in op woensdag 14 oktober om 22:00 uur.

Deze maatregelen hebben gevolgen voor de handbalsport.

  • Alle handbalcompetities van het NHV worden per direct stilgelegd tot en met 10 november. Dit geldt voor alle competities van het NHV, zowel voor de senioren als jeugd, op alle niveaus.
  • Jeugd tot en met 17 jaar mag door blijven trainen in teamverband, hierbij zijn onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club toegestaan.
  • Naast de sportkantines moeten nu ook de douches en kleedkamers gesloten worden.
  • Deze maatregelen hebben, bovenop de ontwikkelingen van de afgelopen weken, veel impact op het verdere verloop van de competities. Het NHV werkt de mogelijke scenario’s uit voor het vervolg van de competitie.  De uitkomst zal mede afhankelijk zijn van de duur van de huidige situatie.

Meer informatie
De nieuwe maatregelen vind je op de site van de Rijksoverheid. Het nieuwe sportprotocol van NOC*NSF en de geactualiseerde NHV-lijst met veel gestelde vragen en antwoorden verschijnen zo spoedig mogelijk op https://www.handbal.nl/update_coronavirus_en_handbal/ en https://www.handbal.nl/corona-en-competitie/ Direct hierna zal HV KRAS/Volendam ook haar protocollen aanpassen.