Volendam D1 laat koploper VOC D1 schrikken

maandag 06 december 2021

Regen op de ramen en koude vingers in het busje, beetje spanning op de koppies, maar de energie is goed! Zelfs via livestream was deze uitwedstrijd vanuit sportpark Elzenhagen te volgen voor de thuisblijvers, die hebben dus mooi kunnen meegenieten, en hoe! Gemotiveerd en vol plezier begonnen onze jongens de wedstrijd en binnen de minuut lag de eerste al in het doel, van ons… de ruggen werden direct gerecht en een paar passes later was de stand alweer 1-1. Onmeetbaar hard schoot Sam Bakker de bal in de bovenhoek, en de strijd was aan, letterlijk!

 

We overtroffen hun eigenlijk op alle vlakken, en alle zeilen moesten bijgezet om de Volendam-machine te stoppen. Spijkerhard werd er gespeeld door VOC, reglementair leek veel toegestaan, dus onze jongens hadden veel te verduren. Zij aan zij stonden de mannen in de verdediging onder zware druk. Vooral Daan van Bakergem en Ryan Verdam waren nogal druk op de linkerzijde. Gelegenheidskeep Boyd Pelk blonk uit door echt heel veel te stoppen en juist daardoor kon onze aanval de aansluiting houden met VOC. Mede dankzij Wick Beemsterboer pakte juist wij de voorsprong doordat het spel goed van links naar rechts werd verdeeld. Wick, Dex en Mika hadden het zwaar te verduren vandaag, fysiek, verbaal en mentaal was VOC duidelijk de bovenliggende partij maar omdat WIJ met een Leeuwenhart streden hielden WIJ brutaal de voorsprong.

 

Sven Tuip en Tom van der Zee jr deden zeker hun best en waren heerlijk lastig vandaag, maar misten duidelijk lengte. We gingen rusten met 15-16, voorsprong voor ons!! Weelde! Na rust veranderde er niet veel, wij gingen door met scoren en maakten het VOC lastig. Volendam steeg echt boven zichzelf uit en maakte prachtgoals. Fysiek werd er steeds harder gespeeld en mede onder aanvoering van hun coach ging de tegenstander in de koppies van onze jongens zitten. Irritaties leidden tot botsingen, botsingen tot tranen, en tranen tot tegengoals. De wedstrijd begon uit onze vingers te glippen. Slotfase was duidelijk voor ons, puntje voor puntje sloten we aan maar twee 7 meter worpen tegen het einde, deden ons de das om.

 

Rapportcijfer een dikke 10 voor inzet voor de oranjehemden, maar een dikke onvoldoende voor de bank van VOC (inside info bij medecoach Henny) Eindstand 28-25 (voor hunnie). Sam 12, Wick 6, Mika 4, Dex 2 en Daan 1.

 

Coach: Tom van der Zee

 

 

Foto: D1: Jip, Boyd, Tom