Sabrina van der Mast: ‘Gaaf om samen met mensen iets te organiseren’

Sabrina van der Mast: ‘Gaaf om samen met mensen iets te organiseren’

maandag 19 december 2016

Sabrina van der Mast is naast handbalster van Cafetaria Arnold Dames 1 ook vrijwilligster bij HV KRAS/Volendam. Ze maakt deel uit van de zeer actieve evenementencommissie van de club. Onlangs organiseerde zij nog samen met de andere vrijwilligers het zeer geslaagde Halloweenfeest. Sabrina vertelt hoe zij bij de club gekomen is en wat het zo leuk maakt om vrijwilliger te zijn. “Hoe meer vrijwilligers, hoe leuker we de evenementen kunnen maken.”

 

Hoe ben jij als vrijwilliger bij de club terecht gekomen?

Ik ben bij de club terechtgekomen door mijn vriend Jasper Adams. Hij speelde een paar jaar bij KRAS/Volendam en daardoor ben ik ook bij de club terechtgekomen. Op dat moment werd ik gevraagd of ik de jeugd training wilde gaan geven, en dat leek mij ontzettend leuk. Ik heb dit twee jaar volgehouden. Maar om constant op en neer te rijden; dat trok ik op een gegeven moment niet meer. Na een tijd was het niet meer te combineren om zelf in de eredivisie te handballen en dan trainen geven. Daardoor heb ik gekozen om op een lager niveau te gaan handballen in Volendam en dit te combineren met training geven. Volendam heeft een doel om hogerop te gaan en dat leek mij ontzettend leuk en interessant. Vandaar dat het goed te combineren valt. Mijn werk bij Sportkoepel werkt ook mee. We werken in dezelfde sporthal als KRAS/Volendam en zo kun je constant prima heen en weer springen. 

 

Je bent handbalster bij de club. Heb je daardoor meer binding met de club?

Ik had natuurlijk al veel binding met de club vanwege het trainen geven. Doordat ik nu ook zelf handbal bij KRAS/Volendam krijg je wel steeds meer binding. Je gaat ook gelijk steeds meer doen voor de club daardoor en vanzelf wordt je op die manier meer betrokken.

 

Wat is het leukste wat je voor de club doet of hebt gedaan?

Ik heb eigenlijk heel veel voor de club gedaan. Ik probeer alles zo leuk en goed mogelijk voor de club te doen, ik heb niet echt iets wat ik het leukste vond. We hebben natuurlijk veel evenementen georganiseerd voor de club, en dat is wel iets wat ik ontzettend leuk vind.

 

Een paar maanden geleden hebben we Halloween gevierd met de club, dat was ontzettend gaaf. Het kostte veel tijd maar wat we ervan hebben gemaakt was ge-wel-dig. We hadden een spooktocht uitgezet in de sporthal en buiten de hal. Alles werd ontzettend eng gemaakt en de kinderen moesten letters zoeken en daar een woord van maken. Dit was wel een evenement waar ik supertrots op ben en dat we samen met de evenementencommissie hebben opgezet.

 

Hoe zien je werkzaamheden eruit?

Ik geef 5 dagen in de week training aan de jeugd van KRAS/Volendam. Ondertussen zit ik ook nog in de evenementencommissie. Verder doe ik nog verschillende werkzaamheden voor de club. 

 

Wat maakt het zijn van vrijwilliger van de club nou zo leuk waarom anderen dit ook zouden moeten doen?

Ik vind het ontzettend leuk om dingen voor de club de regelen en het is geeft een gaaf gevoel om met verschillende mensen dingen op te pakken om de club daarmee te helpen. Hoe meer vrijwilligers, hoe leuker we de evenementen kunnen maken. Er is altijd wel iets te doen dus ik zou zeggen: word ook vrijwilliger!

 

Door Olof Gerritsen