Jong BodyResults/Volendam wint bij Havas

zaterdag 19 september 2020

Na een sterke seizoenstart in eigen huis tegen Houten, was het afgelopen zaterdag tijd voor de eerste uitwedsstrijd van het seizoen tegen Havas. De Almeerse ploeg heeft zich dit seizoen versterkt met Jesper Bramanis, de schutter die vorig jaar bij Volendam te bewonderen was. In de basis startten: Henri Karregat, Stefan van Gils, Terry Coesel, Bart Koper, Sil van Eijk, Rick Zwarthoed en Mike Zwarthoed tussen de palen.

Jong BodyResults/Volendam kwam vliegend uit de startblokken. Na een kleine tien minuten wist Havas maar één doelpunt te maken tegen de sterke verdediging van de Volendammers. Zo kwam de stand op 1 -7. Het spel van Volendam was frivool en beweeglijk in het eerste kwartier van de wedstrijd. Onder leiding van Terry Coesel wist de opbouwrij gemakkelijk cirkelloper Rick Zwarthoed te vinden en hier leek Havas geen antwoord op te hebben.

Richting de rust werd het spel van de Volendammers wat slordiger en gaf het Havas de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Dankzij sterk keeperswerk van Mike Zwarthoed bleef de voorsprong echter gedurende de eerste helft intact en gingen de team rusten met een stand van 12-17.

In de tweede helft kwam Havas feller uit de kleedkamer. De verdediging van de thuisploeg stond wat offensiever en Volendam ging het op een slechte manier mee om. Havas kroop sneller dichterbij naar 17-19. Maar dichterbij dan dit wisten ze niet te komen. De Volendammers waren in de aanval slordig, maar de dekking stond goed en ook Michiel van Gils keepte in de tweede helft een goede wedstrijd. Volendam vergrootte de voorsprong weer naar 19-23. In de slotfase was het Beau Molenaar die een aantal belangrijke en mooie goals wist te maken. De overwinning kwam hierdoor geen moment meer in gevaar. Na een matige tweede helft stond er een eindscore op het bord van 25-29 in het voordeel van Jong BodyResults/Volendam

Catefaria Arnold Man of the Match: Mike Zwarthoed
Cafetaria Arnold Runner-Up: Beau Molenaar

Havas - Jong BodyResults/Volendam 25-29 (12-17)