KRAS/Volendam wacht Noord-Hollandse derby

zondag 01 december 2019

Sporthal Opperdam is dinsdag het toneel van de Noord-Hollandse derby in de BENE-League. Het KRAS/Volendam van trainer Hans van Dijk speelt hier in de veertiende speelronde van het seizoen tegen provinciegenoot Green Park Aalsmeer. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

De Volendammers namen het zaterdag in eigen huis op tegen Hubo Initia Hasselt. Een sterke fase vlak voor rust stond ten grondslag aan de latere overwinning. Vanaf de twintigste minuut tot aan de onderbreking incasseerde KRAS/Volendam geen tegendoelpunten, waarmee een 7-8 achterstand werd omgebogen in een 14-8 voorsprong. Door deze marge zou de thuisploeg niet meer in de problemen komen en uiteindelijk met 29-25 winnen. Het was voor KRAS/Volendam de eerste overwinning sinds 5 oktober, toen HC AtomiX met 37-32 werd verslagen.

Voormalige ploeggenoten
Erik Blaauw was tegen Hasselt goed voor tien doelpunten en werd verkozen tot Man of the Match. De middenopbouwer was dit seizoen al goed voor 59 treffers. Komende dinsdag neemt hij het op tegen zijn voormalige teamgenoten. Vorig seizoen was Blaauw nog in dienst van de ploeg uit de bloemstad, alvorens hij deze zomer de overstap naar Volendam maakte.

Stijgende lijn
Green Park Aalsmeer bleef zaterdag in balans met HC Visé BM. De ploeg van trainer Bert Bouwer kwam in sporthal De Bloemhof terug van een achterstand en sleepte in de slotseconden een gelijkspel uit het vuur: 29-29. Het was een volgende stap in de stijgende lijn die de Noord-Hollanders hebben ingezet. Na een matige competitiestart werden in de afgelopen speelrondes The Dome/Handbal Houten, HC AtomiX, JD Techniek Hurry-Up en Sporting Pelt verslagen.

Supercup
Provinciegenoten KRAS/Volendam en Green Park Aalsmeer troffen elkaar dit seizoen al twee keer eerder. Beide keren verloor KRAS/Volendam. Een paar weken voordat de BENE-League van start ging wonnen de Aalsmeerders de strijd om de Supercup (28-27), waarna zij ook de eerste ontmoeting in de BENE-League in de wacht sleepten.

Live en tickets
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal Opperdam. Ook is het mogelijk om vooraf te reserveren. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma BENE-League
Dinsdag:
KRAS/Volendam - Green Park Aalsmeer

Donderdag:
Sporting Pelt - JD Techniek Hurry-Up

Zaterdag:
Herpertz Bevo Hc - Achilles Bocholt
The Dome/Handbal Houten - JD Techniek Hurry-Up
OCI-Lions - Hubo Inita Hasselt
HC Visé BM - Handbal Tongeren
Sporting Pelt - HC AtomiX

Foto: Fred Mol