Opzet nacompetitie Garage Kil/Volendam voor promotie naar Eredivisie

woensdag 20 maart 2019

Garage Kil/Volendam speelt vanaf volgende week mee om promotie naar de Eredivisie. De promovendus eindigde in de reguliere competitie op een knappe derde plek. Met het binnenhalen van de derde periode was de ploeg van trainer Ruud van den Broeck in februari al verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Hier nemen de Volendammers het op tegen de andere periodewinnaars.

PCA/Kwiek won de vierde periode. Fortissimo neemt de eerste periodetitel over van HV Quintus 2, dat als reserveteam niet op hetzelfde niveau als het eerste team mag uitkomen, terwijl Z.A.P. die van Fit & Fun/Voorwaarts overneemt. De ploeg uit Twello dwong met een tweede plaats, achter Quintus 2, al directe promotie af.

Poulevormen
De vier periodewinnaars uit de Eerste Divisie spelen in een poulevorm ieder twee wedstrijden tegen elkaar. Nadat alle uit- en thuiswedstrijden zijn gespeeld blijft er één team over dat de lijst aanvoert. 

In de Eredivisie zijn de vier laagst geklasseerde teams verwikkeld in een strijd om degradatie te voorkomen. Ook hier is de poulevorm met uit- en thuiswedstrijden van toepassing. Het team dat als laatste eindigt degradeert direct naar het lagere niveau, terwijl de een-na-laatste in een ‘Best of Two’ vorm finalewedstrijden speelt tegen de winnaar van de promotiepoule. De deelnemende Eredivisionisten zijn Boer’n Trots Kaas/DSVD, Borhave, Westfriesland/SEW en Foreholte.

Deelnemers promotiepoule

  • Garage Kil/Volendam
  • PCA/Kwiek
  • Fortissimo
  • Z.A.P.

Programma nacompetitie

DATUM TIJD WEDSTRIJD LOCATIE
Zaterdag 30 maart 19:00 Garage Kil/Volendam - PCA/Kwiek Sporthal Opperdam
Zaterdag 6 april 16:00 Z.A.P. - Garage Kil/Volendam Zwaluwvluchthal
Zondag 14 april 14:00 Fortissimo - Garage Kil/Volendam Sporthal De Rijnsloot
Zaterdag 20 april 19:30 PCA/Kwiek - Garage Kil/Volendam Sportcentrum Tijenraan
Maandag 22 april 12:00 Garage Kil/Volendam - Z.A.P.  Sporthal Opperdam
Zaterdag 11 mei 19:00 Garage Kil/Volendam - Fortissimo Sporthal Opperdam

Data Best of Two

De definitieve speeldata voor de Best of Two wedstrijden staan nog niet helemaal vast. Wel is bekend dat de eerste wedstrijd op 18 of 19 mei wordt gespeeld. De return volgt daarna op 25 of 26 mei.