Van den Broeck: 'Onszelf meten met fysiek spel'

woensdag 21 augustus 2019

Garage Kil/Volendam gaat van 21 tot 25 augstus op trainingsstage naar het Duitse Essen. Hier staan oefenwedstrijden tegen de Duitse teams TUS Lintfort, TV Aldekerk en het tweede team van Borussia Dortmund te wachten.

Voor trainer Ruud van den Broeck staan er een aantal punten centraal tijdens de trainingsstage. “We gaan in korte tijd samen heel intensief trainen. Daarmee creëren we een saamhorigheidsgevoel waardoor de speelsters straks nog meer voor elkaar door het vuur zullen gaan.”

Ook moeten er meerdere spelsystemen worden ingepast en ingeslepen. “We hebben gekozen voor een stage in Duitsland om onszelf te meten met het fysieke spel uit die competities. Wij hebben als team veel snelheid en techniek, maar in Duitsland gaat het er een stuk fysieker aan toe met veel één op één situaties. Ik verwacht dat dit in de Eredivisie ook het geval zal zijn, dus dit is dan een uitstekende voorbereiding op de competitie.”

Naast de oefenwedstrijden en het vele trainen wordt er ook tijd vrij gemaakt om wat te ontspannen en elkaar beter leren kennen. Garage Kil/Volendam komt op 1 september weer in actie in Volendam. In sporthal Opperdam spelen de dames om de Smit Bokkum Cup met Green Park Aalsmeer, Foreholte en Westfriesland/SEW als tegenstanders.