'Voor mijn gevoel een andere Jorn'

vrijdag 21 februari 2020

Helemaal nieuw was Jorn Smits natuurlijk niet toen hij vorige week zijn terugkeer bij KRAS/Volendam aankondigde. Toch staat er komende zaterdag een speciale wedstrijd op het programma voor de 27-jarige linkeropbouwer. In het aanstaande thuisduel met Sporting Pelt speelt hij voor het eerst sinds 2016 weer voor Volendams publiek.

“Het voelt vertrouwd om weer in Volendam te zijn", vertelde Smits al eerder op de website van KRAS/Volendam. "De club en de mensen eromheen zijn bekend en ik ben dan ook ontzettend blij dat ik hier weer mag spelen.”

Furore
De Limburger speelde van 2012 tot en met 2016 al voor KRAS/Volendam en maakte toen furore in de BENE-League. De afgelopen twee wedstrijden reisde Smits direct mee met de selectie van trainer Hans van Dijk en maakte toen zijn eerste minuten. Over twee wedstrijden was hij al goed voor tien treffers: vier tegen HC Visé BM en zes in het bekerduel met Ha-Stu.

Andere Jorn
Hoewel hij geen onbekende is voor de supporters van KRAS/Volendam, gaan zij volgens Smits wel een andere speler zien. “Voor mijn gevoel ben ik nu een andere Jorn dan hoe ik in 2016 was. Ik ben ouder, heb meer ervaring en heb een wat andere speelstijl gekregen. Zo kwam ik in Duitsland bij TV Emsdetten veel in de één-tegen-één situaties, terwijl ik in Volendam meer van het schieten op doel was. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken in de BENE-League.”

Teamgenoten
Zijn nieuwe medespelers bij KRAS/Volendam kent Smits vooral van het nationale team. “Bij Oranje heb ik met aardig wat jongens samengespeeld. Daar ken ik Gerrie Eijlers, Jordy Baijens, Sander Visser, Robin Jansen en Florent Bourget van. In Duitsland heb ik daarnaast een paar keer tegen Jort Neuteboom gespeeld toen hij nog actief was bij EHV Aue. Leon Geus en Dennis Schellekens zijn als enigen overgebleven van mijn eerdere periode bij KRAS/Volendam.”

Helemaal open
KRAS/Volendam maakt een lastig seizoen door. Toch heeft de ploeg veel perspectief in het behalen van de kampioenspoule en dingt het nog volop mee in de NHV Beker. “Het is heel duidelijk waar we voor spelen”, weet Smits. “We moeten volle bak om de komende wedstrijden in de BENE-League te winnen. Er is nog veel mogelijk en ook het bekertoernooi ligt nog helemaal open.”

Sporting Pelt
Komende zaterdag speelt KRAS/Volendam in eigen huis tegen Sporting Pelt. De wedstrijd in sporthal Opperdam begint om 19:00 uur. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.