Vuurdoop voor Garage Kil/Volendam Dames 1

woensdag 05 september 2018

Voor Garage Kil/Volendam Dames 1 gaat zaterdag om 19 uur de landelijke competitie van start. De Volendammers nemen het in hun vuurdoop in de Eerste Divisie op tegen het Haagse Hercules, dat het afgelopen seizoen op een twaafde plaats eindigde.
 

Ongeslagen
"We hebben een goede voorbereiding gehad en de nieuwe meiden zijn snel in het team opgenomen”, zegt trainer Ruud van den Broeck. "We hebben veel geoefend tegen sterke tegenstanders en hebben hier goed gedaan." Bij het laatste toernooi, de Smit-Bokkum Cup van afgelopen zondag, behaalden de Volendammers de eerste plaats. In de finale werd gewonnen met 25-22 gewonnen van eredivisionist DSVD. De Volendamse dames zullen dan ook met een goed gevoel aan de start van de competitie verschijnen.

Van den Broeck: "Als debutanten in de Eerste Divisie moeten wij gewoon lekker ons eigen spelletje blijven spelen. Wanneer wij dit doen zijn wij tot veel in staat. De druk ligt zaterdag bij Hercules. Zij spelen al langer in deze competitie en moeten het dus laten zien. De statistieken zijn in ieder geval in ons voordeel, aangezien wij thuis al vier jaar ongeslagen zijn.”