Binnensport vanaf 1 juli weer toegestaan

zondag 07 juni 2020

Binnensporten is vanaf 1 juli weer toegestaan. Dat heeft het NOC*NSF te horen gekregen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze versoepelingen rond de coronamaatregelen zorgen ervoor dat KRAS/Volendam de zaal van de sporthal binnenkort weer kan betreden.

Voor jeugd tot en met achttien jaar is het inmiddels al toegestaan om buiten - zonder anderhalve meter afstand - te sporten. Zo worden er trainingen aangeboden op een veld van voetbalvereniging RKAV Volendam. Handballers van negentien jaar en ouder mogen ook buiten sporten, maar moeten nog altijd anderhalve meter afstand houden.

Naar verwachting mag ook de kantine van sporthal Opperdam vanaf 1 juli weer worden geopend. Wel geeft het kabinet aan dat deze beslissing onder voorbehoud is genomen en nog teruggedraaid kan worden.

Vertegenwoordigende teams
De vertegenwoordigende teams van KRAS/Volendam houden nog altijd zelfstandig hun fitheid op peil. Voor de herenhoofdmacht staat op maandag 15 juni een gezamenlijke loop- en fitnesstraining in de buitenlucht op het programma. Dit is de eerste keer dat de selectie bijeen komt sinds het lopende handbalbalseizoen werd opgeschort. De training wordt verzorgd door Timo Beemster. De selectie van Jong BodyResults/Volendam volgt online fitnesstrainingen, gegeven door Martijn Cappel. Ook werkt de beloftenploeg iedere donderdag al groepstrainingen af. Garage Kil/Volendam komt op 22 juni bij elkaar voor een shuttle run test. Dit om te bepalen hoe de speelsters uit de coronabreak zijn gekomen en om verder aan hun fitheid te werken.

Competities en evenementen
Het NOC*NSF streeft ernaar in september weer te starten met competities en evenementen. Ook wordt de mogelijkheid verkend dit te doen met beperkt publiek.

Foto: Fred Mol