Meisjes D3 heeft langste adem

maandag 09 maart 2020

Vandaag tegen de dispensatieploeg Lotus. Lotus met oudere en grotere dames, Volendam met een nog niet geheel herstelde Anna Jonk en hulp van Aislyn Huiberts. Na even aftasten was het Lotus die het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Met mooie doelpunten van Jenthe Kaars en Caitlyn Mooijer ging de stand in eerste instantie gelijk op. Heel even gaven de Volendamse dames de leiding uit handen en keken ze tegen 2 punten achterstand aan. Maar de dames hielden het hoofd koel en bleven rustig en snel spelen. Door de verdediging iets hoger te laten werken kon Volendam de bal onderscheppen en weer op gelijke hoogte te komen 5-5. Ook Anna Jonk wist weer de bal in het netje te plaatsen. Met één punt verschil klonk het rustsignaal 6-7. De tweede helft hetzelfde beeld. Een keihard werkende verdediging; het middenblok werd goed dichtgehouden door Ivana Kwakman, Caitlyn Mooijer en Aislyn Huiberts. De hoeken van Lotus kregen van Kim de Boer, Emmy Tol en Marlies Tol total geen kans om een doelpunt te maken. Twee prachtige doelpunten van Lisa Smit kregen applaus van de vele meegekomen fans van Volendam. Verdedigend mocht Volendam niet veel en wij werden regelmatig bestraft met strafworpen. De breakouts van Lotus werden door de snelle Anne Lansing zeer goed verdedigd en diverse breaks werden ook gestopt door keepster Kirsten Steur. Het was spannend de tweede helft. Er moest flink worden gewerkt om de voorsprong te behouden. Maar op achterstand zijn ze niet meer gekomen, mede door 2 breaks van Ivana Kwakman. Met een stand van 15-17 klonk het eindsignaal. Wederom een overwinning voor de dames D3 van Volendam, waarmee de 3e plek behouden blijft in de competitie.