Walking handball: hoe werkt het eigenlijk?

woensdag 18 september 2019

OldStars Walking Handball is weer begonnen! Voor de zomervakantie werd er al elke woensdagochtend tussen negen en tien fanatiek gesport in de sporthal Opperdam door een groep enthousiaste ouderen. Tijdens dit uurtje deden de ouderen verschillende oefeningen waar door zij lekker aan het bewegen waren een keer per week.

Sociale functie
“Walking handball zorgt er voor dat ouderen fit en mobiel blijven,” zegt Lars van den Broek die trainer was bij walking handball samen met Fiona Scherpenzeel. “Hoe minder ouderen bewegen, hoe kwetsbaarder zij worden in het dagelijks leven. Ook heeft het een grote sociale functie. Ouderen komen hier samen weer in contact met nieuwe mensen.”

Regels
Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen gewoon handbal en walking handbal? “Bij walking handbal is het verboden om te rennen en te springen. Het is voor senioren en het wordt op een kleiner veld gespeeld als bij gewoon handbal.” Buiten deze regels zijn er nog meer verschillen. “Er wordt met een kleinere bal gespeeld als bij handbal en we gebruiken maar een derde van het veld. Verder is het vier tegen vier waarbij de keeper mee gaat in de aanval.”